Üç hava yolu şirketi Bağdat uçuşlarını durdurdu, Türkiye'den seyahat uyarısı

Üç hava yolu şirketi Bağdat uçuşlarını durdurdu, Türkiye'den seyahat uyarısı

ABD'nin saldırıları sonrası İran ile ABD arasında tırmanan gerilimi nedeniyle üç hava yolu şirketi Bağdat uçuşlarını durdurdu.


İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Tugaylarının komutanı Kasım Süleymani'nin de aralarında bulunduğu üst düzey komutanların Bağdat Havalimanı yakınlarında ABD tarafından düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından bölgede gerilim tırmandı. 

İran'ın 'intikam alacağız' açıklamalarının ardından ABD, Fransa ve Hollanda gibi ülkeler bu ülkede bulunan vatandaşlarını uyarırken, bazı hava yolu şirketleri de Bağdat seferlerini durdurdu. 

Yaşanan gerilim nedeniyle Gulf Air, Royal Jordan Havayolları ve Flynas Havayolları, Bağdat uçuşlarını askıya aldığını açıkladı.

Türkiye'den seyahat uyarısı

Irak'ta yaşanan gelişmeler sonucunda, ülkede halihazırda olumsuz  seyreden güvenlik koşullarının daha da bozulabileceği ihtimaline işaret eden Dışişleri Bakanlığı, "Vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde Irak'a bu aşamada seyahat  etmekten kaçınmaları tavsiye olunmaktadır." ifadesini kullandı.

Uyarıda, halihazırda Irak'taki Türk vatandaşlarından, bakanlıkça  yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan  kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları istendi.



Bu Haber 04.01.2020 - 10:39:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.