Uber meydan okudu: Faaliyetlerimize devam edeceğiz

Uber meydan okudu: Faaliyetlerimize devam edeceğiz
Emniyet Müdürlüğü'nün tüm illere gönderdiği talimatla ''Uber sistemine dahil olan araçlara korsan taksi muamelesi yapılacak'' demesinin ardıdan, Uber'den açıklama geldi. Şirket, yasal bir iş yaptıklarını ve operasyonlarına devam edeceklerini duyurdu.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Uber’le ilgili tüm illere talimat göndererek “korsan taşımacılık” yapmak suçundan ceza kesilmesini istemesinin ardından, Uber'den açıklama geldi. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, araçların bu hizmeti sunabilmek için lisansları bulunduğu ve operasyonlara devam edecekleri duyuruldu.

Uber tarafından yapılan açıklama şöyle:

Uber olarak Türkiye’ye ve Türkiye’deki operasyonlarımıza sonuna kadar bağlıyız. uberXL ve taksi ürünlerimiz aynı şekilde devam etmektedir ve edecektir. Dünyanın her yerinde şehirlere ekonomik katma değer ve teknolojik inovasyon sağlayabilmek için bakanlık ve belediyeler ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz.

''YOLCULARIMIZIN VE İŞ ORTAKLARIMIZIN YANINDAYIZ''

İstanbul’daki iş ortaklarımızın ve araçlarının yasal bir zeminde ulaşım hizmeti sunabilmeleri için gerekli lisansları mevcuttur. Uber teknolojisini kullanıyor olmak yasaldır. Sürücü iş ortaklarımızın ve yolcularımızın her zaman yanındayız ve onları desteklemeye devam edeceğiz.

ARAÇLAR 60 GÜN BAĞLANACAK

Emniyet Müdürlüğü'nün illere gönderdiği talimata göre, yolcu taşıdığı tespit edilen Uber sürücüsü araç sahibi değilse sadece ceza kesilecek. Ceza, ilk yakalamada 2 bin 532, ikincide ise 4 bin 220 TL’ye çıkıyor. Eğer yolcuyu taşıyan sürücü araç sahibi ise trafik cezası dışında araç 60 gün bağlanacak.



Bu Haber 28.12.2016 - 09:05:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.