TÜRSAB'dan Bahattin Yücel açıklaması

TÜRSAB'dan Bahattin Yücel açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, sosyal medyada dolaşıma sokulan Bahattin Yücel ilgili iddialara yanıt verdi.


Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve TÜRSAB eski başkanı Bahattin Yücel’in HDP’nin eski lideri Selahattin Demirtaş’tan 2021 yılının kasım ayında aldığı ve sosyal medyasında yayınladığı teşekkür mektubu, aylar sonra sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Mektubu dolaşıma sokanlar Selahattin Demirtaş’ın Yücel’e mektup göndermesi üzerinden TÜRSAB’ı hedef aldı. Gerekçe olarak da Bahattin Yücel’in son TÜRSAB genel kurulundan divan başkanı olmasını ve çok sayıda ismin yer aldığı istişare kurulunda bulunmasınına gönderme yaptı.

Konuyla ilgili olarak TÜRSAB’dan yapılan açıklamada, meslek örgütü olarak TÜRSAB’ın son yıllarda seyahat acentalarının haklarını korumakta ve mesleği savunmakta aldığı güçlü tavır nedeniyle hedef alındığı kaydedildi.

TÜRSAB’ın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Son günlerde bazı odaklarca çeşitli mecralarda TÜRSAB’ın adı anılarak TÜRSAB’la, seyahat acentalarıyla, turizmle ilgili olmayan hususlar dile getirilerek meslek birliğimiz tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Açıktır ki bu asılsız ve mantıksız ilişkilendirmelerle seyahat acentalarının kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütüne zarar verilmek istenmektedir.

Bu odakların TÜRSAB’ı hedef almalarının nedeni, meslek örgütü olarak son yıllarda seyahat acentalarının haklarını korumakta ve mesleği savunmakta aldığı güçlü tavırdır.

TÜRSAB Genel Kurulu’nun iradesini yok etmeye, yok saymaya muvaffak olamayanlar, kötü niyetlerini yalanlarla örülmüş algı çalışmalarıyla servis ederek kamuoyu nezdinde kurumun ve yöneticilerin itibarını yok etmeye çalışıyor. Çünkü TÜRSAB, seyahat acentalarının hakkını korurken, bazılarının diğer üyelerimizin haklarını yok sayarak haksız kazançlar sağlamalarına engel olmak için tüm gücüyle yetkilileri bilgilendirip bu haksız kazançları, vurgunları ortaya çıkarmaktadır.

Bu dedikodu kaynakları, geçmişte kişisel çıkarları uğruna seyahat acentalarını ve TÜRSAB’ı zarara uğratan kişiler tarafından beslenmektedir.

Bu odaklar; geçmişteki Başkanlığı sonrasında hiçbir zaman TÜRSAB’ta bir görevi ve yetkisi bulunmayan, TÜRSAB’a üye binlerce seyahat acentasından sadece bir seyahat acentasının temsilcisi olarak katıldığı son genel kurulumuzda oy birliği ile divan başkanlığına seçilen, üyesi olduğu Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği ile kurulmuş çok sayıda üyesi olan Yüksek İstişare Kurulu’nun sadece istişari işlevi olduğunu göz ardı ederek, TÜRSAB Eski Başkanı ve Turizm Eski Bakanı Sayın Bahattin YÜCEL’in kişisel görüşleri ile ilgili çeşitli mecralarda yazıp çizerken, asıl hedeflerinin TÜRSAB’a kara çalmak olduğu, kendisi eski Milletvekili ve Bakan sıfatıyla devlet protokolünün üyesi bir siyasetçi olan Sayın Yücel'in siyasi faaliyetleri üzerinden ilgisiz ve gereksiz bağlantılar icat ederek TÜRSAB’ı konunun merkezine koyma gayretleriyle ortadadır.

TÜRSAB, bir kamu kurumu olarak faaliyet gösteren, ülkemiz ve devletimiz için hiç durmadan çalışan meslek örgütüdür. Hiçbir siyasi görüş TÜRSAB içinde ifade edilemez. TÜRSAB’ta seyahat acentalarının sorunları, turizmin gelişimi, mesleğin korunması dışında bir davranış var olmamıştır. Bugüne kadar siyasetin içine girmemiş TÜRSAB, bundan sonra da girmeyecektir.

Üyeleri tarafından seçilerek göreve gelen TÜRSAB yöneticilerinin devlet ve millet sevgisi sorgulanamayacak kadar büyük ve açıktır. Sadece son günlerde kamuoyunda yer alan demeçler izlense kamuoyu ile paylaşılan her ifadede bu gerçek tartışmasız olarak görülecektir.

Bu konuda daha fazla açıklama yapmak, kötü niyetlilerin, meslek örgütü TÜRSAB’ı çekmeye çalıştıkları tuzağa düşmek demek olacağından konuyu kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Ancak burada vurgulamak isteriz ki seyahat acentalarının haklarına kendi çıkarları için el atanlarla mücadele etmeye, devletimiz ve milletimiz için, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızla el ele Türkiye Yüzyılında belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha belirtiriz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği”



Bu Haber 16.06.2023 - 12:50:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.