TÜRSAB'da 'Sağlık Turizmi' başlıklı toplantı
Sağlık Turizmi İhtisas Başkanlığı'nın aylık toplantısı yapıldı. Toplantıda acentaların sorunları, transfer uygulamaları ve mevzuat başlıkları ele alındı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bünyesindeki Sağlık Turizmi İhtisas Başkanlığı’nın aylık toplantısı, İhtisas Başkanı Şehnaz Atak Askeroğlu’nun koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Hibrit formatta yapılan toplantıda sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren seyahat acentalarının karşılaştığı sorunlar ve sektörün gelişimine yönelik öneriler ele alındı. Toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın’ın yanı sıra Sağlık Turizmi İhtisas Başkan Yardımcıları ve İhtisas Başkanlığı üyeleri katıldı.
TOPLANTININ ANA GÜNDEMİ ACENTA SORUNLARI
Toplantıda üyelerin sağlık turizmi sektöründe karşılaştığı güncel sorunlar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Sektörün gelişimine yönelik görüş, öneri ve beklentiler de toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Üyeler tarafından aktarılan değerlendirmeler üzerinden mevcut sorunların çözümüne yönelik atılabilecek adımlar üzerinde duruldu.
Önümüzdeki dönemde yürütülmesi planlanan çalışmalar konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.
TRANSFER UYGULAMALARI ELE ALINDI
Sağlık turizmi faaliyetlerinde gerçekleştirilen transfer işlemleri de toplantının önemli başlıklarından biri oldu. Bu kapsamda transfer süreçlerinde uygulanan mevcut yöntemler ve bu alandaki denetim mekanizmaları hakkında üyelere bilgi verildi.
Sektörde faaliyet gösteren seyahat acentalarının transfer süreçlerinde karşılaştığı uygulamalar değerlendirilirken, denetim mekanizmalarının mevcut yapısı da ele alındı.
MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ MASADA
Toplantıda sağlık turizmi sektörünü ilgilendiren son mevzuat gelişmeleri de değerlendirildi. Yeni düzenlemelerin seyahat acentaları açısından oluşturduğu uygulama alanları görüşülürken, sahada karşılaşılan sorunlar ve uygulamaya ilişkin değerlendirmeler üyeler tarafından aktarıldı. Mevzuat değişikliklerinin sektöre yansımaları konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.
GELECEK DÖNEMDEKİ İHTİYAÇLAR TARTIŞILDI
Toplantının bir diğer başlığını sağlık turizmi sektörünün gelişimine yönelik çalışmalar oluşturdu. Üyelerin ilettiği sorun ve öneriler doğrultusunda önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlar değerlendirildi. Sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren acentaların ihtiyaçlarının dikkate alınacağı çalışmalar konusunda görüşler paylaşıldı.
TOPLANTI HİBRİT FORMATTA DÜZENLENDİ
Sağlık Turizmi İhtisas Başkanlığı’nın aylık toplantısı, üyelerin bir bölümünün fiziki olarak, bir bölümünün ise çevrim içi katılımıyla hibrit formatta gerçekleştirildi. Toplantıya katılan üyelerin sağlık turizmi sektörüne ilişkin görüş ve değerlendirmeleri alınırken, ele alınan başlıklar üzerinden önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaların çerçevesi değerlendirildi.
TÜRSAB Sağlık Turizmi İhtisas Başkanlığı, toplantıya fiziki ve çevrim içi olarak katılan tüm üyelere katkıları için teşekkür etti.
İlgili Haberler

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.

TÜROB Başkanı Eresin'den sektörle ilgili dikkat çeken sözler: Sorun doluluk değil karlılık
TÜROB'un aylık bilgilendirme toplantısı İstanbul'da yapıldı. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, doluluk oranlarının geçen yılın üzerinde olduğunu belirtirken; sektördeki asıl sorunun karlılık olduğunu söyledi.

TUI Airline 25 yeni rotayı yaz programına ekledi
TUI Airline, 2027 yaz dönemine ilişkin uçuş programını açıkladı. Kapasitenin 2027’de yüzde 4,6 oranında artması beklenirken, yeni program kapsamında Avrupa genelinde 25 yeni rota açılacak.



%20(2).gif)

