TÜRSAB’da ilk başkan adayı belli oldu: Selam!

TÜRSAB’da ilk başkan adayı belli oldu: Selam!

Yaklaşan TÜRSAB genel kurulunda ilk aday belli oldu. Midyat'ta faaliyet gösteren Midyat Emin Turizm'in sahibi Bilal Büyük, başkanlığa aday olduğunu açıkladı.


Kasım ayında yapılacak TÜRSAB seçimlerinde ilk adaylığını açıklayan isim Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren Midyat Emin Turizm Genel Müdürü Bilal Büyük oldu. Web sitesinde başkanlığa aday olduğunu duyuran Bilal Büyük, genel kurulda aday olacağını açıkladı. TÜRSAB seçimleriyle ilgili yakında yeni adayların da ortaya çıkması bekleniyor.

''Benimkinin yarısı kadar meslek bilgileri yok''

Çalışmalara birkaç hafta önce başladığını belirten Bilal Büyük, bilalbuyuk.com isimli bir de web sitesi açarak kampanyasına başladı. İlerleyen günlerde ekibini de açıklayacağını kaydeden Büyük, “Mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya, eski başkan Başaran Ulusoy ve mevcut yönetim de dahil olmak üzere, hepsinin mesleki bilgisini toplayın, benden daha uzun süredir sektörde olmalarına rağmen, benimkinin yarısı kadar bile değil” dedi.

Seçim gezileri ve toplantıları yapmayacağını açıklayan Bilal Büyük, yakın bir süreçte tamamlayacağı broşür ile amaçlarını ve vaatlerini acentelere duyurarak oylarını isteyeceğini söyledi.

Ulusoy, 'madem iyisini yapabileceksin niye aday olmuyorsun' demiş

Adaylık fikrinin kökeninin eski başkan Başaran Ulusoy dönemine kadar uzandığını açıklayan Bilal Büyük süreci şöyle anlattı: “Başaran Ulusoy’a bir toplantıda eleştirilerimizi yönelttiğimizde ‘Madem daha iyisini yapabileceksin niye aday olmuyorsun’ demişti. Adaylık düşüncesi o günlerden itibaren başladı diyebilirim. Mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya ile Mardin’deki bir toplantıda yaşadığım tartışma da süreci hızlandırdı”.

TÜRSAB’ın derdi büyük…

Seçim kampanyasında kullanacağı ana sloganın “TÜRSAB'ın derdi BÜYÜK, başkan adayı BİLAL BÜYÜK” olacağını açıklayan Bilal Büyük, bölgedeki itibarının yüksek olduğunu, kendisini anlatabilme fırsatı verilirse başarılı olacağına kesin közüyle baktığını söyledi.

Bilal Büyük Kimdir?

1995 yılında Mardin’de doğdu. İlk ve Orta Öğrenimimi İstanbul da tamamladı. Yükseköğrenimini Iğdır Üniversitesi Maliye Bölümünde tamamladı.

Turizm sektörüne girmeden önce birkaç farklı iş kolunda girişimleri olduğunu anlatan Bilal Büyük, Mardin’de ilk golf sahasını açmaya çalıştığını fakat dönemin yerel ve mülki yönetimlerince desteklenmediğini söyledi. Ardından otomat işletmeciliği alanında girişimlerde bulunan Bilal Büyük, bu girişiminin de dönemin kayyum belediye başkanı tarafından engellendiğini söyledi.



Bu Haber 24.07.2019 - 10:15:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bilal BÜYÜK 29.07.2019 - 11:27

    Bu Bir Baş Kaldırı! Sizi yönetmesini bilmeyenleri oturtmayacaksınız yönetim koltuğuna!

  • Black Star 25.07.2019 - 12:11

    1- Olmaz o iş. 2- kara murat benim.

  • Kerim Akyuz 24.07.2019 - 12:46

    Büyük Lokma ye ama Büyük söz söyleme …. Daha hayatın anlamını bile yeni yeni anladığın yaştayken büyüklerine ve yaşından fazla bu işte görev alanlara karşı biraz saygın olsun ki …..

  • Turizmde 36 Yıl 24.07.2019 - 10:41

    Turizm Güncel ; sizi sürekli takip ederim, ama şimdi söyleyin ,yukarıda bahse konu olay hiç bir şekilde haber niteliği taşımıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.