TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı

TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) genel kurulu öncesi 37 Bölge Temsil Kurulunun (BTK) seçimlerini tamamladı. Göreve gelen BTK yönetimleri, mazbatalarını teslim aldı.


TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı
TÜRSAB’da 37 BTK mazbatasını teslim aldı

Turizm Güncel

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen törenle seçimleri kazanan BTK’lara mazbataları teslim edildi.

Düzenlenen törende TÜRSAB’ın 24. döneminde hayata geçirdiği projeleri anlatan bir faaliyet videosu yayınlandı. Kurumsal İlişkiler Grup Başkanı Nergis Büyükkınacı, Bilgi Teknolojileri ve Medya Grup Başkanı Mesut Kanat, Finansal ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Neslihan Örnek birimlerin faaliyetleri ve hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Yönetim Kurulu Muharip Üyesi Hasan Eker ise özellikle az kişi çalıştıran seyahat acentelerinin kullanımı için TÜRSAB tarafından hazırlanan yeni yazılımın kısa bir süre içerisinde ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulacağını açıkladı.

“TÜRSAB tarihinin en yüksek katılımlı BTK seçimleri yapıldı"

Törende konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya şu ifadeleri kullandı:

“Tamamlanan BTK seçimlerimiz demokrasinin önemini ve genel kurulumuzun heyecanını daha yakından duymamızı sağladı. Seçimlerimiz son derece demokratik ortamda, bazı bölgelerimizde demokratik yarış içinde bazı bölgelerimizde de üyelerimizin ittifakı ile gerçekleşti. TÜRSAB tarihinin en yüksek katılımlı BTK seçimleri gerçekleşti.

“Bilindik çevrelerden gelen karalamalara aldanmayın”

Özellikle tek liste ile girilen BTK seçimlerindeki yüksek katılım üyelerimizin verdiği birlik mesajı olarak bizleri mutlu etti. BTK seçimlerimizin ardından hesaplarında genel kurul olan bazı bilindik çevrelerden gelen karalamalara sakın aldanmayın. Onlar ya hafızlarını kaybettiler ve BTK seçimleri konusunda nereden nereye gelindiğini unuttular ya da TÜRSAB’ın yapısına ve işleyişine ilişkin cehaletleri mevzuat bilgisizliğiyle birleşti ve böyle saçma sapan konuşuyorlar. Seçildiğiniz yörede çok başarılı olacağınıza emiminim. Ancak sizlere önerim, TÜRSAB’ın yapısını, geçmişini, mevzuatını iyi öğrenin. Mevcut bilgilerinizi güncelleyin. Nasip olur da genel kurulumuzdan sonra birlikte çalışırsak TÜRSAB Yönetim Akademisi çalışmasını yürürlüğe sokup, düzenli olarak bilgilendirme toplantılarında birlikte olacağız. Hafızları tazelemek adına bazı huşuların altını çizmek isterim. BTK’lar ilk kez bizim 2018 yılındaki çalışmamız olan Seyahat Acenteleri Birliği Yönetmeliği ile tanımlandı. O zamana kadar yönetim kurulunun keyfine terk edilmiş bölge yönetimleri kuralsız ve denetimsiz itiraz hakkı olmayan seçimlerle ve uzun süren atamalarla yürütülüyordu.

"BTK’lar ile ilgili hiçbir konu yönetim kurulunun keyfine bırakılmış değil”

2018 yılında hazırladığımız ve Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle BTK’ların kuruluşu, işleyişi ve seçimleri mevzuatta yerini aldı. Artık BTK’lar ile ilgili hiçbir konu yönetim kurulunun keyfine bırakılmış değil. Seçimlere ilişkin itirazlar oluyorsa bu düzenlemeler sayesine oluyor. 2018 yılındaki bu yönetmeliğin bizim ilk icraatımız olduğunu unutanlar yalan yanlış konuşuyorlar. O yönetmelikte getirdiğimiz kurallarla TÜRSAB hesapları 3 ayda bir yayınlanarak paylaşılıyor, TÜRSAB’ın kredi alması ve ipotek vermesi genel kurul iznine bağlandı, iştirak şirketlerinin o döneme kadar köşe bucak kaçırılan hesapları genel kurula sunulmaya başlandı, bağımsız denetim zorunlu oldu. Şimdi bunları yapan birisine siz nasıl olur da TÜRSAB olanaklarını kullanıyor ya da TÜRSAB’ın kaynaklarını kullanıyor dersiniz. İnsan da biraz utanma sıkılma olur. TÜRSAB şeffaftır. Onu biz şeffaf hale getirdik. Mevzuat okumaz, eskiden nasıldı, neler değişti diye bakmazsanız abuk sabuk konuşur dedikodu ile oyalanırsınız. Bunlar gibi olmamak için lütfen bilgilerimiz hep taze ve canlı tutalım.

“Mesleğimize dönük saldırılar sürüyor, gide gele savcılık kapılarını aşındırdık”

Mesleğimize ve meslek örgütümüze yönelik saldırılar her gün yenileriyle devam ediyor. Gide gele savcılık kapılarını aşındırdık. Çok şükür ki bizi suçlayacakları ele avuca sığacak bir şey bulamadılar. Çünkü yok. Onlar saldırmaktan bıkmadılar biz de savunmaktan bıkmadık. Yılmadık, yıldıramayacaklar da. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Attığımız her adımda, gerçekleştirdiğimiz her çalışmada sizlerden aldığımız güç ve destek bizler için en temel motivasyon kaynağı oldu.

Artık yepyeni bir dönemim eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına doğru ilerlerken birlik olarak ülkemiz turizmini el birliğiyle mevcut seviyesinin çok daha üzerine çıkartmak gibi büyük bir sorumluluğumuz bulunuyor.

“Tuzu kuru biçimde ahkam kesenlerden olmadık”

Biz herhangi bir proje veya vizyon ortaya koymadan sadece eleştirmiş olmak için eleştirenlerden, tuzu kuru biçimde oturduğu yerden ahkam kesenlerden elini taşın altına koymadan konuşanlardan olmadık, olmayacağız. Bu dönemde kerameti kendinden menkul 3-5 kişinin gece gündüz demeden durmaksızın TÜRSAB’ı yıpratmak için konuştuklarını, yazdıklarını görüyoruz. Piyasadaki hakim gücünü devlet imkanlarıyla birleştirerek mesleğimizi yok etmeye çalışan, meslektaşlarımızın ekmeğine göz dikenlere karşı en ufak bir söz dahi söylemeyenler ne hikmetse birliğimize hayal dahi edilemeyecek yalan ve iftiralarla saldırıyorlar. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, ne söylerlerse söylesinler biz doğru bildiğimiz yoldan bir milim dahi sapmadan üyelerimizin hakkını savunma yolunda devam edeceğiz.

“Bakanlık ve TGA tek kuruş destek olmadı”

Bu süreçte genel kurula katılacak üyelerimizin ulaşım ve konaklama masrafının karşılanması mevzusuna dair de farklı farklı senaryolar, dedikodular üretiliyor. Biz bu konuda çok açık ve şeffafız. Web sitemizden de duyurduğumuz gibi genel kurula katılarak demokratik iradelerini sergileyecek üyelerimizin masraflarını açıkladığımız şekilde karşılayacağız. Bunu yaparken Bakanlık ve TGA’nın tek kuruş desteğinin olmadığını TÜRSAB’ın mali zorluklara rağmen bunu gerçekleştirmekte olduğunu da bilemenizi isterim. Aynı zamanda TGA seçimleri yapıldığı halde herhangi bir masrafa dahil olmuyorlar. TÜRSAB’ın hesabına kitabına tek bir kuruşuna dahi bakmamış ama seçim adına bol keseden esip yağdıranlara rağmen bizler ayakları yere basan bütçelerle kurumumuzu ayakta tuttuk.

“Acentelerimiz için emek vermeye devam edeceğiz”

Biz tüm ithamlara rağmen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da acentelerimiz için çalışmaya, emek sarf etmeye devam edeceğiz. Yaptığımız icraatlar ile konuşacağız. Yarım asırlık bir kurum olmanın sağldığı birlik ve sorumlulukla yeni dönemde de seyahat acentelerinin haklarını koruyacak ve iş hacimlerini artıracak vizyoner projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. BTK’larımızın da bizimle aynı hizmet aşkını taşıdığını biliyorum. Gelecek dönemde birlikte çok başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. BTK seçimlerinde başarılı olan başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



Bu Haber 03.11.2022 - 17:17:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.