TÜRSAB ve ECTAA'dan Avrupa turizminde iş birliği mesajı
TÜRSAB, Avrupa Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birlikleri (ECTAA) Genel Sekreteri Eric Dresin'i ağırladı. Görüşmede Avrupa turizminin güncel gündemi, seyahat acentelerinin karşılaştığı gelişmeler ve Türkiye ile Avrupa arasındaki iş birliği olanakları ele alındı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Avrupa Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birlikleri (ECTAA) Genel Sekreteri Eric Dresin'i İstanbul'daki genel merkezinde ağırladı.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmede, Avrupa turizm sektöründeki güncel gelişmeler, seyahat acentelerinin karşı karşıya olduğu yeni süreçler ve Türkiye ile Avrupa arasındaki iş birliği fırsatları değerlendirildi.
Toplantının devamında Eric Dresin, TÜRSAB yönetimine ECTAA'nın organizasyon yapısı, faaliyet alanları ve Avrupa turizm sektöründeki çalışmaları hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumda Avrupa'da seyahat acentelerini ilgilendiren güncel düzenlemeler, sektörün karşılaştığı sorunlar ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler ele alındı.
Görüşmede ayrıca, Avrupa'daki seyahat acenteleri ve tur operatörleriyle ilişkilerin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve TÜRSAB'ın uluslararası temsil gücünün artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıya TÜRSAB Başkan Yardımcıları Davut Günaydın ve Hasan Eker, Yönetim Kurulu Üyeleri Gürkan Özcan, Kıvanç Meriç ve Yeşim Yeşiltaç ile Başkan Başdanışmanı Numan Olcar da katıldı.
Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ECTAA ile sürdürülen temasların Türkiye seyahat sektörünün uluslararası alandaki etkinliğini güçlendireceğini belirterek, kurumlar arasındaki iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
İlgili Haberler

Golf turizmi ile yılda ekonomiye 200 milyon euro ek katkı
Türkiye golf turizminde son yıllarda uluslararası arenada bilinirliğini artırırken, ekonomiye de ek olarak yaklaşık 200 milyon euroluk katkı sağlıyor.

ANEX'ten şirket sahibi Neşet Koçkar'ın gözaltısıyla ilgili açıklama
ANEX, Antalya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neşet Koçkar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Turizm Fuarı'nın adresi değişiyor! Fuar alanı 2,5 kat büyüyecek
Bu yıl yine on binlerce kişiyi ağırlayan ve sektör profesyonellerin yer aldığı İstanbul Turizm Fuarı’nın yoğun katılım ve artan ilgi nedeniyle 2027’de IFM’ye taşınacağı öğrenildi.



%20(2).gif)

