TÜRSAB turizmin sorunlarını siyasi partilere anlatacak

TÜRSAB turizmin sorunlarını siyasi partilere anlatacak
TÜRSAB, turizm sektörünün durumunu geleceğini ve çözüm bekleyen sorunlarını anlatmak üzere siyasi partilerle toplantılara başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu ve yaşadığı sorunları siyasi partilere anlatmak için harekete geçti, ilk görüşme Ak Parti ile yapıldı.

Turizm sektörünün en önemli paydaşlarından seyahat centelerini temsil eden TÜRSAB, yapılacak toplantılarda turizmde seyahat acentelerinin önemini ve rolünü, turizm ekonomisini, önümüzdeki dönem ile ilgili olası gelişmeleri siyasi partilere aktaracak. Özellikle seyahat acentelerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri tüm siyasi parti genel başkanları ve TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığına sunulacak.

TGA ve 2634 sayılı kanunla ilgili itirazlar ve beklentiler paylaşılacak

TGA'nın yapısı ve çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler; 2634 sayılı Kanunda yer alan ve seyahat acentelerini ilgilendiren hükümler ile ilgili itiraz ve beklentilerinin yer aldığı sunumları bizzat TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya yapacak.

TÜRSAB heyeti

İlk görüşme Ak Parti ile yapıldı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Anadol ve Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever’den oluşan heyet, toplantı talebine ilk randevuyu veren Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile 6 Ekim 2021 Çarşamba günü bir araya geldi.

Mevzuat değişikliği için destek talep edildi

Toplantıda, turizm ağacının köklerini oluşturan; pandemi sebebiyle var olma mücadelesi veren ve 2022 sezonuna büyük ümitlerle hazırlanan seyahat acentelerinin beklentileri iletilerek yeni yasama döneminde mevzuat değişikliği konusunda destekleri talep edildi.



Bu Haber 06.10.2021 - 18:33:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.