TÜRSAB: Turizmi idare eden makam geçmiş dönemdeki hataları yeni döneme taşımamalı

TÜRSAB: Turizmi idare eden makam geçmiş dönemdeki hataları yeni döneme taşımamalı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, seçimin ardından yayınladığı mesajda, kurulacak yeni kabinede turizmi idare eden makamların geçmiş dönemdeki hataları yeni döneme taşımaması gerektiğini belirtti.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin sona ermesinin ardından bir mesaj yayınladı.

Turizmi idare eden makamın geçmiş dönemdeki hatalarının yeni döneme taşınmaması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyaya örnek olacak bir demokrasi sınavının ardından kapıları açılan Türkiye Yüzyılının ülkemize, milletimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.

Turizm sektörü olarak, bu yeni dönemde ülkemizin önüne konulan hedeflerin büyüklüğü doğrultusunda, üzerimize düşen görev ve sorumlulukların arttığının bilincindeyiz.

Turizm sektörü, Türkiye Yüzyılında ülkemiz ekonomisine damgasını vuracaktır.

Umutlarımız güçlü, beklentilerimiz yüksek, gücümüz kuvvetimiz yerinde…

Seyahat acentalarının ve tur operatörlerinin yarım yüzyıllık meslek örgütü TÜRSAB olarak, geçmişte olduğu gibi, yeni dönemde de üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.

Bu kutlu yolda, büyük hedeflere doğru yürürken, devletimizin gücünü ve desteğini arkamızda hissetmek, cesaretimizi ve umutlarımızı yükseltip, hızımızı artıracaktır.

Sektörün köklü ve güçlü kurumlarının deneyim ve birikimlerinden istifade etmeyi bilen, sektörü bir araya getiren, ortak akla hakkettiği önemi veren bir turizm yönetimiyle el ele bu hedeflere kısa sürede ulaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz.

Turizm sektörünün fedakarlığı, yaşanan onca sıkıntıya rağmen turizmi idare eden makamın kullanımına aktardığı kaynaklarla bir kez daha kanıtlanmıştır. Beklentimiz, bu fedakarlığın karşısında bu kaynakların sektörün arzu ve beklentileri doğrultusunda, kişisel değerlendirmelerin esiri olunmadan bilimsel bakış açısıyla kullanılmasıdır.

Sektörün güvenini kazanan bir yapı, turizm gelirlerini Türkiye Yüzyılına yakışan seviyelere getirmeye yardımcı olacaktır.

Hataları görmek ve göstermek, tekerrürünü önlemenin ön koşuludur.

Bu vesileyle, turizmi idare eden makamın geçmiş dönemdeki hatalarının yeni döneme taşınmamasını temenni ederek, yolumuzu aydınlatacak gerçekleri söylemeyi görev biliyor, kişisel hesap ve çıkarlar yüzünden Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük vizyonuna da gölge düşmesini istemiyoruz.

Turizme tekelci anlayışla yaklaşan, sektör ve devlet ilişkisinde sinerji yaratmak yerine hatalı uygulamalarıyla sektör içi kavgaları icat eden, kaynaklarımızı verimli kullanmayarak, mümkün olan başarının ıskalanmasına neden olan anlayışın sonucunda ortaya çıkan tablo, dünya turizminde pandemi sonrasında görünen büyüme ivmesiyle kıyaslandığında başarısızlık olsa da medya gücü ve verilerin manipülasyonu ile bu sonuçlar bir başarı gibi sunularak, kamuoyu ve üst makamlar yanıltılmıştır.

Turizmi idare eden makamın, son dönemde yaptığı düzenleme ve uygulamalarda, sektörün lokomotifi olan seyahat acentaları ve tur operatörlerini yok sayan bir anlayışın içinde olması geçmiş dönemin en büyük hatalarından biri olmuştur.

Bilgi, emek ve cesaretleriyle tüm dünyada ülkesini tanıtan, turizm ürünlerini pazarlayan seyahat acentalarını yok sayan bir anlayışın, sektörü kucaklayabilmesi, ortak bir hedefe yöneltebilmesi mümkün değildir.

Seyahat acentalığı ve tur operatörlüğü mesleği ve onların çatı kuruluşu TÜRSAB, geçmiş dönemde kişisel husumetlerin hedefi olarak ciddi zararlar görmüş olsa da ülkesinin ve Devletinin çıkarlarını ön planda tutmanın bilinciyle, çalışmalarını aksatmayıp, dünyanın dört bir yanında var gücüyle çalışmıştır.

Turizm sektörü Türkiye Yüzyılı hedeflerine damgasını vuracak en önemli sektördür. Önüne konulan hedeflere ulaşmasında birleştirici ve adil bir yönetim anlayışının hâkim kılınmasının önemi açıktır.

Seyahat acentaları olarak inancımız; turizm yönetiminin devletin kucaklayıcı anlayışını taşıyan, kişisel çıkar ve husumetlerden uzak, ticari hedeflerine göre sektör oluşturma kaygısı taşımayanlara emanet edileceğidir.

Sektör, turizm yönetiminin sektöre kucaklayıcı bir anlayışla yaklaşması halinde kısa zamanda sıçrama yapacak güce ve birikime sahiptir.

Yapılması gereken; devlet gücünü sektörün emrine adil olarak sunmak olmalıdır. Sektörün lokomotifi seyahat acentaları ve tur operatörlerinin son dönemde karşı karşıya kaldığı yaklaşıma rağmen elde edilen sonuçlar, doğru ve destekleyici bir yaklaşımla ulaşılabilecek hedeflerin göstergesidir.

Seyahat acentaları ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Yüzyılında ülkemizin turizmde belirlenen hedefleri geçmesi için üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yapacaktır.

Gelecek için umutlu ve ülkemiz ekonomisine gerçek katkıyı sunacak olmanın heyecanı içindeyiz.”



Bu Haber 01.06.2023 - 10:12:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.