TÜRSAB siyasi partilerle neden görüşüyor, onlara ne anlatıyor?

TÜRSAB siyasi partilerle neden görüşüyor, onlara ne anlatıyor?
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Meclis’teki partilerin temsilcileriyle görüşmeler yapıyor. İkinci görüşmeyi ana muhalefet partisi lideri başkanı Kılıçdaroğlu ile yapan TÜRSAB, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini aktarıyor.

TurizmGüncel

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile görüşen Başkan Firuz Bağlıkaya liderliğindeki TÜRSAB heyeti, bu hafta da ana muhalefet partisi CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Meclis’teki diğer partilerden de randevu isteyen TÜRSAB, önümüzdeki hafta da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek.

TÜRSAB siyasi partilere ne anlatıyor?

TurizmGüncel’in TÜRSAB kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile uzun bir süredir gerilim yaşayan TÜRSAB yönetimi, Bakanlığa anlatamadığı (kendi deyimleriyle Bakan Ersouy'un çözmeye yanaşmadığı) sorunları siyasi partilere anlatarak çözüm önerilerini sıralıyor.

Bakan Ersoy turizmi sadece otelcilerin işiymiş gibi lanse ediyor”

Yaptıkları görüşmelerde Türkiye’nin turizm politikalarının yanlış belirlendiğini anlatan TÜRSAB heyeti, Bakan Ersoy’un turizmi sadece otelcilerin işiymiş gibi lanse ettiğini, toplantılara büyük oranda onları çağırdığını ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansında da otelcilerin ağırlıkta olduğu bir yapı oluşturulduğunu vurguluyor.

TÜRSAB

TGA yanlış yapılandırıldı”

Siyasi partilerin temsilcilerine TGA’nın tek destinasyon olarak pazarlanan Dubai, Seyşeller ve Hong Kong gibi turizm merkezlerindeki modelden yola çıkılarak oluşturulduğunu anlatan TÜRSAB, çok destinasyonlu bitr turizm ülkesi olan Türkiye’de TGA’nın yanlış yapılandırıldığına dikkat çekiyor.

Türkiye’nin tanıtım politikasını oteller belirleyemez”

Dile getirilen bir diğer konu ise asli görevi Türkiye’yi pazarlamak olan seyahat acentelerinin tanıtım ve pazarlama süreçlerinden dışlanması. Görüşmelerde parti temsilcisine, “Turizmin pazarlamasının oteller değil, acenteler tarafından yapılması gerektiğin söylüyoruz. Türkiye’nin tanıtım politikasını oteller belirleyemez. Fuara katılan bir otelci kendi tesisini pazarlar ancak seyahat acentesi tüm destinasyonu, tüm ülkeyi pazarlar. Türkiye’yi tanıtma misyon otelcilere değili seyahat acentelerine ve tur operatörlerine aittir.” mesajı iletiliyor.

Bakan Ersoy sorunları çözmeye yanaşmıyor”

TÜRSAB’ın siyasi partilerle görüşmeleri rutin hale getireceği ve sektöre ilişkin sorunları sürekli olarak Meclisteki partilere anlatacağı öğrenildi. TÜRSAB kaynakları, "Bakan Ersoy sorunları çözmeye yanaşmadığı için sorunları siyasi partilere iletme gereği" duyduklarının altını çiziyor.



Bu Haber 15.10.2021 - 20:17:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Luxor 16.10.2021 - 12:28

    TGA (Tanıtım ve Geliştirme Ajans) tırt bir yapılanma, Turizn ateşeleri ile daha iyi ilerliyordu Birde alınan paralar ne oluyor, zaten vergi veriyoruz. Turizm vergisi diğer ülkelerde olduğu gibi turistin kendisinden alınmalı, Seyahat acentesinden veya otelciden değil. Nerden baksam tutarsız bir yapıl olmuş. Derhal iptal edilmeli turizmcilerden alınan vergi payı, iş olsada olmasada beyanname veriyorsun, boşuna damga vergisi çıkıyor, sezonluk bölgelerde sezon sonunda oteller kapalı ama beyanname vermek zorundasın ne ahmakca iş. Diğer tüm ülkelerde olduğu gibi turistin kendisinden tahsil edilmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.