TÜRSAB, günlük kiralık evlerin denetimi için Maliye Bakanlığı ile görüştü

TÜRSAB, günlük kiralık evlerin denetimi için Maliye Bakanlığı ile görüştü

TÜRSAB heyeti, villa ve konutların turizm amaçlı kullanımının denetlenmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Batı Antalya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hüseyin Gençer, BTK Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Ustali ile TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever'den oluşan TÜRSAB Heyeti, Hazine ve Maliye Bakanlığına ziyarette bulundu.

İlk olarak Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Abdullah Karaboyacı ile bir araya gelen heyet, buradaki görüşmelerin ardından Gelir İdaresi Dairesi Başkanı Adem Güngör başkanlığındaki heyetle bir toplantı gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıya; Gelir İdaresi Grup Başkanı Özkan Ergüder, Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Şube Müdürü Muhammet Yusuf Alp Demir ile Gelir Uzmanları Hilal Karabulut ve Meryem Özge Erol katıldı.

İki heyet, son dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığının da gündeminde olan, konutların turizm amaçlı kullanımına ilişkin düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Turistik amaçlı kiralanan evlerin turizm sektörü açısından yarattığı sıkıntıların ele alındığı toplantıda, söz konusu kiralamaların kontrol ve kayıt altına alınması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede turistik amaçlı kiralanan evlerin belgelenerek seyahat acenteleri vasıtasıyla turistle buluşturulması halinde vergilendirme, kontrol ve güvenlik ile ilgili boşlukların ortadan kalkacağı dile getirildi. Öte yandan villa ve konutlardaki denetimsiz turizm faaliyetlerinin ciddi vergi kaybına neden olarak ülkeye zarar verdiği ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında geçen görüşmelerde, seyahat acentesi olmadığı halde turizm amaçlı konut kiralaması yapan kişi ve kurumların denetlenmesi için iş birliği yapılması kararlaştırıldı.



Bu Haber 12.08.2023 - 16:53:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.