TÜRSAB genel kurulunda Nebil Çelebi gerilimi

TÜRSAB genel kurulunda Nebil Çelebi gerilimi

Hilal Turizm’in sahibi Nebil Çelebi’nin TÜRSAB genel kurulunda yaptığı konuşma sonrası, ortalık bir anda karıştı.


TurizmGüncel

Nebil Çelebi’nin kürsüde TÜRSAB yönetimini hedef alan konuşması sonrası bir anda ortalık karıştı. Çelebi konumasında, Bağlıkaya yönetimini israfla suçlayrak yapılan harcamaları eleştirdi. TÜSAB’ın yaptığı harcamaların, personele ödenen maaşların yüksek olduğunu ileri süren Çelebi, Bağlıkaya’nın silahlı korumalarla gezdiğini, kendi şirketi Detur’dan TÜRSAB’a yüksek maaşla personel aldığını ileri sürdü. Çelebi’nin konuşması sonrası ortalık bir anda karışırken, Bağlıkaya ayağa kalkarak her iki tarafı da sakinleştirmeye çalıştı.

Bağlıkaya Çelebi'ye yanıt verdi

Çelebi’nin ardından kürsüye çıkarak iddialara yanıt veren Firuz Bağlıkaya, Çeleni’nin daha önceki yönetimde Başaran Ulusoy’la TÜRSAB üzerinden hac ve umre acenteleriyle ticaret yaptığını ileri sürerek, ‘’Artık elinizi TÜRSAB’dan çekin’ dedi. TÜRSAB’ın hacamalarının şeffaf olduğunu belirten Bağlıkaya, ‘’TÜRSAB’ın tüm bilançoları sizlere dağıttımız çantaların içinde. Daha önce böyle bi şey var mıydı?’’ dedi.

''TÜRSAB'da 25 bin lira maaş alan sekreter vardı''

Göreve gediklerinde TÜRSAB’da 25 bin lira maaş alan sekreter gördüklerini söyleyen Bağlıkaya, ‘’Ama bu paralar bilançolarda görünmüyordu. Neden? Çünkü iştirakler üzerinden zarflarla gidiyordu. Biz TÜRSAB’ın parasını TÜRSAB’a harcadık, üyeye harcadık.’’ ifadelerini kullandı.

Çelebi'ye 560 milyon lirayı nereye harcadınız sorusu

Nebil Çelebili’nin muhasip üye olduğu eski TÜRSAB yönetiminin hac ve umre acenteleriyle ticaret yaptığını, Irak vizesi ve müze bileti satarak 560 milyon lira borç bıraktığını söyleyen Bağlıkaya, “Her şeye rağmen bizim bilançomuz 35 milyon fazla veriyor. Biz hiç değilse TÜRSAB’ın parasını TÜRSAB’a harcadık” dedi.

baglikaya_nebil

Bir yalan üretip sonra kendileri de inanıyor”

Nebil Çelebi’nin TÜRSAB’da görev yapan silahlı korumalar olduğu iddialarına da yanıt veren Bağlıkaya, “Silahlı, silahsız koruma kim. Genel merkeze geldin de seni silahlı korumalar mı karşıladı? Bir yalan üretiyorlar kendileri de inanıyor” ifadelerini kullandı.

Artık TÜRSAB’ın yakasından düşün”

Nebil Çelebi’nin oturduğu yerden Firuz Bağlıkaya’nın sözünü kesmesi üzerine sert tepki veren Firuz Bağlıkaya, Çelebiyi kast ederek, “Beyefendi buraya çıkana kadar burada çıt var mıydı. Ya artık buranın yakasından düşün. Alnımız açık, pırıl pırıl, bizden önce eski yönetimle şirketler kurup, ticaret yaptınız mı yapmadınız mı? Asıl siz onu söyleyin. Anlaşılan ticaret yapmayı özlemişler. Size özlediğiniz başkanı bu hazirun size vermeyecektir.



Bu Haber 30.11.2019 - 14:15:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.