TÜRSAB Genel Kurulu Başladı: Biz bir aileyiz

TÜRSAB Genel Kurulu Başladı: Biz bir aileyiz

24. TÜRSAB olağan genel kurulu, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Katılımın yüksek olduğu genel kurul, adayların yarışına sahne oluyor.


18 yıllık Başaran Ulusoy yönetiminin ardından geçtiğimiz genel kurulda seçimi kazanan Değişim Hareketi’nin lideri ve TÜRSAB Yönetim Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ulusoy döneminde yönetim kurulu üyeliği yapan TÜRSAB Tek Yürek Grubu’nun adayı Davut Günaydın, Güçlü TÜRSAB Grubu’nun adayı TÜSAB yönetim kurulu üyesi Hasan Ersem ve Yükselen TÜRSAB hareketinin adayı Tansu Demir’in adaylığını açıkladığı genel kurulda, aynı zamanda TÜRSAB’ın Türkiye Turizm Tanıtım ve geliştirme Ajansı’na göndereceği üye de seçilecek. Ajans temsilciliği için ise Emin Çakmak, Sergat Uslan, Erkunt Öner ve Halil İbrahim Kalay adaylığını açıkladı.

tursab_kurul

Otelciler tüm kadro genel kurulda

TÜRSAB’ın genel kuruluna otelcilerin tam kadro katıldığı görüldü. Katılımcılar arasında TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TTYD Başkanı Oya Narin, ETİK Başkanı Mehmet İşler’in yanı sıra, İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, yeme-içme derneklerinin başkanları da katıldı.

baglikaya

Bağlıkaya'dan bilik mesajı

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya şunları söyledi:

''Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 24'üncü Olağan Genel Kurul toplantısına hoş geldiniz, safalar getirdiniz, şeref verdiniz. Bir söz var dile kolay diye. Evet bazı sözler dile kolay gelir ama onların, o sözlerin değerini anlamak belki bir hayatı gerektirir. O yüzden gelişiniz buradaki yeriniz, varlığınız hem hoşluk getirdi. Hem de safalar getirdi. Değerli arkadaşlarım izin verirseniz böyle toplantılarda yapılan bir şeyi , ben yapmak istemiyorum. Yani sizin Bildiğinizden de öte zaten sizin gerçekleştirdiğiniz işleri, rakamları sizlere anlatmak istemiyorum. O kağıtlarda olan, istatistiklerde rekor olarak geçen rakamlar zaten sizin eseriniz sizin hayatınızdan, çalışmanızdan, emeğinizden

Ortaya çıkıyor. O yüzden ben bugün Burada size bakarak sayenizde gördüğüm manzarayı aktarmak paylaşmak istiyorum. Buradaki hazirun ülkesini çalışarak seven milletine inanarak büyüyen Bir hazirun. Burada biz bize olduğumuzu görüyorum. Burada büyük ve güçlü bir aile görüyorum. Evet bize siz kimsiniz diye sorulduğunda cevabımız biz bir aileyiz olur. Herbiri bulunduğu yere hayatını koyarak, yıllarını vererek, taş üstüne taş koyarak, idealler, hedefler peşinde koşarak, çocuk yetiştirir gibi emek ve zahmetle işlerini geliştirerek bunları yaparkende ülkesini büyüterek bugünlere gelen insanlar görüyorum.

Burada bir aile görüyorum Biz büyük bir aileyiz Biz rehberiz, Biz acenteyiz

Biz otelciyiz Biz bu cennet vatanın güzelliklerini misafirlere gösteren, anlatan, duyuran, öğreten, hissettiren rehberleriz. Biz otelciyiz. Gelen misafirlerimizin tertemiz, sımsıcak, dop dolu bir tatilinin ev sahipleriyiz. Biz acentayiz. Her türlü riske zorluğa göğüs gerip, dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı Türkiye ile, insanıyla buluşturan sarsılmaz köprüyüz. Biz bir aileyiz..Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Biz türkiyeyiz.. Hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz.

Bu duygularla Genel Kurulumuzun ülkemize sektörümüze ve dünya turizmine hayırlı olmasını en derin duygularımla temenni ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.''

Genel Divan başkanlığı için otak liste

Divan başkanlığına, Firuz Bağlıkaya ile Davud Günaydın’ın önerisiyle Deniz Tüfekçi, Aylin Özsavaş, Yıldırım Taş, Salih Zeki Salihoğlu ve Güllü Alkurt seçildi.

Güncelleme:.....115.00 Firuz Bağlıkaya yönetimi ibra oldu

TÜRSAB Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun ibrası oy çokluğuyla gerçekleşti. İbrayla ilgili teşekkür konuşması yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Burası aile ortamı, burada olan burada kalır. Lütfen herkes böyle davransın. Anlaşılan iki aday var. Fakat daha fazla konuşmak için hala adaylıklarını sürdürüyorlar anlaşılan" dedi.

Güncelleme.....16.43:
Üyelerin genel kurul giderlerini TÜRSAB karşılayacak

Genel kurulda tartışmalarla geçen bir karar da, TÜRSAB genel kuruluna katılacak delegelerin masraflarının TÜRSAB tarafından karşılanıp karşılanmamsı oldu. Yapılan oylamada, genel kurula katılacak acentelerin masraflarının TÜRSAB tarafından karşılanmasına karar verildi.



Bu Haber 30.11.2019 - 11:09:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.