TÜRSAB başkanlığına bir aday daha

TÜRSAB başkanlığına bir aday daha

TÜRSAB genel kurulu yaklaşırken, adaylar bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak, 5 yıldır Firuz Bağlıkaya’nın yönetiminde olan, son dönem de genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Ali Bilir de başkanlığa adaylığını açıkladı. Bilir, yeni yönetimde olup olmadığını Bağlıkaya’ya sorup olumsuz yanıt aldıktan sonra adaylığını açıkladığı yönündeki iddiaya ise, Başkanla yaptığım görüşmede söylediklerim o şekilde algılanmış’ yanıtını verdi.


Turizm Güncel

TÜRSAB genel kurulunda başkanlık için yarışacak isimlerin sayısı dörde yükseldi. Mevcut başkan Firuz Bağlıkaya, Tamer Çiçek ve Aydın Yaylacıklar’ın ardından, Ali Bilir de başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

11 yıl bankacılık, 15 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı

Adaylık duyurusu için bir basın toplantısı düzenleyen Ali Bilir, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. 11 yıl bankacılık, 2004-2009 yılları arasında Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis üyeliği görevlerinde bulunduğunu ifade etti. Bilir, pek çok sivil toplum örgütünde görev aldığını ve yayınlanmış 4 tane kitabının olduğunu aktardı.

“15 gün önce istifa ettim”

16 yıl önce TÜRSAB’a üye olduğunu ve o günden bu yana birliğin her kademesinde görev yaptığını anlatan Ali Bilir, 23. dönem yönetim kurulu üyeliği ve 24. dönem başkan yardımcılığı görevinde olduğunu, 15 gün önce istifa ettiğini ifade etti. Acentaların tüm sorunlarını yaşayan ve bilen bir insan olduğunu söyleyen Ali Bilir, Türkiye’ye gelen ziyaretçiler ve ülkeye döviz girdisinin sağlanmasında lokomotif sektörlerden birinin turizm ve çalışma alanının da seyahat acentacılığı olduğunu kaydetti.

"23. dönemde aday olanlar 22. dönemde yönetimdeydi”

Bundan 5 yıl önce mevcut başkanla birlikte yola çıktıklarını belirten Bilir, 20 yıl boyunca TÜRSAB’ı yöneten anlayışın yanlışlarına karşı çıktıklarını söyledi. TÜRSAB üzerinden ticaret yapan, acentelerle ticaret yapan, birliği borç batağına sokan yapıya karşı geldikleri için Firuz Bağlıkaya ile bir araya geldiklerini ifade eden Ali bilir, “23. dönem genel kurulda acenteler eski yönetimi ibra etmedi. 23. dönem seçiminde başkan adayı olan kişi 22. dönemde yönetimde olan insanlardı. Bugün başkan, şimdi o insanlarla 25. genel kurul için kol kola girdi. Bu bize, sayın başkanın yoldan şaştığını, ilkelerinden vazgeçtiğini, değişim hareketinin ilkelerini yok saydığını gösteriyor. Bu nedenle başkanın ve 22. dönem yönetim kurulu üyelerinin vermeleri gereken cevaplar var.” ifadelerini kullandı.

“Sorunları ortak akılla çözeceğiz”

“Bizim yönetimimizde her şey şeffaf olacak.” diyen Ali Bilir, “Turizmde hak ettiğimiz konuma gelmek için hep birlikte çalışacağız. Sektördeki paydaşlarımızla sektörümüzün bütün sorunlarını ortak akılla, ulaşarak çözeceğiz. Tüm karar alıcı kanalları kullanacağız ve bunu yaparken hiçbir zaman hırslarımıza yenilmeyeceğiz.” diye konuştu.

Bağlıkaya’ya ‘Yeni yönetimde var mıyım?’ diye sordu mu?

Yeni genel kurulda ya eskiye dönüşün yolunun açılacağını ya da eskiye dönüş yok denileceğini kaydeden Ali Bilir, Firuz Bağlıkaya’ya ‘yeni yönetimde var mıyım?’ diye sorup olumsuz yanıt aldıktan sonra aday olduğu yönündeki iddia ilgili soruya ise “TÜRSAB’da başkan yardımcılığı görevinden istifa ettim, ancak yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor. 25. genel kurulda aklanmak istiyorum. Ben bu fotoğrafta olamayacağımı söyleyip istifa ettim. İlkelerimize aykırı fotoğrafı gördüğüm sürece o fotoğrafta olmayacağımı söyledim. Bu fotoğrafın doğru olmadığını söyleyin bir nefer olarak kapı kapı dolaşayım dedim. Başkan yönetim kurulu huzurunda ayrılmamam, aileyi bozmamam gerektiğini söyledi. Ayrılan birisinin arkasında böyle şeyler söylenecek. Ben Başkana özel görüşmemizde ve yönetim kurulu toplantısında ilkelerimizi savunmaya devam ediyor musunuz, yoksa bizim mücadele verdiğimiz insanlarla kol kola mı giriyorsunuz diye sordum. Bu konuşmam orada yeni dönemde yönetimde olup olmayacağımı sorduğum şeklinde anlaşılmış.” yanıtını verdi.

“TÜRSAB ticaret yapabilir”

TÜRSAB’ın hizmetlerden bedel almayacağını, aidat ödemeleri konusunda acentelere yardımcı olacağını, umre turlarındaki 60 dolarlık harcı kaldıracağını ve şube kuruluş ücretini yarıya indireceğini vaat eden Ali Bilir, “Borçlu bir kurum olan TÜRSAB’ı nasıl finanse edeceği’ şeklindeki soruya ise “TÜRSAB şu anda geçimini acentelerinden cebinden sağlıyor. Aidatlar yüksek. Mali olarak bunun birçok alternatifi var. Burası bir birlik. TÜRSAB’ın şu anda aşırı bir savurganlığı var. Önce bu savurganlığın önüne geçeceğiz. Savurganlığın önleyince otomatikman tasarruflar ortaya çıkıyor. TÜRSAB’a değişik şekillerde devlet üzerinden gelir yaratılabilir. TÜRSAB ticaret yapsa dahi bunu üyeleriyle yapmayacak.  TÜRSAB otel, kongre merkezi işletebilir. Başka kurumlarla ticaret alanlarına girebilir.” şeklinde yanıt verdi.

Ali Bilir kimdir?

1972 yılında Giresun'da dünyaya gelen Ali Bilir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni Lisans derecesinde mezun oldu. İşletme dalında MBA yapan Bilir, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik, Siyaset Okulu’nu bitirdi.

İş yaşamına Bankacılık sektöründe başlayan Bilir, sırasıyla Osmanlı Bankası, Sümerbank ve Anadolubank'ın çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1994–1998 yılları arasında Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) Boğaziçi Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerine girerek Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimler için Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olduğundan dolayı Başkan Yardımcılığı görevinden 5 Aralık 2008 tarihinde istifa etti.

Halen bu görevlerini sürdüren Bilir, ayrıca Beykoz Belediyesi Hukuk, Bütçe, Sağlık, Kültür ve Sanat Komisyon üyelikleri yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tarife Komisyonu, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanlığı, İstanbul Amerikan Futbol Kulübü Fahri Yöneticiliği ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Danışmanlığı görevlerini yürütüyor. 



Bu Haber 19.09.2022 - 11:52:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.