TÜROFED’den, Thomas Cook’tan alacağı olan otellere duyuru

TÜROFED’den, Thomas Cook’tan alacağı olan otellere duyuru

Türkiye Otelciler Federasyonu, geçtiğimiz yılın eylül ayında iflas eden Thomas Cook’taki alacaklarla ilgili otellere bir duyuru yaptı. TÜROFED’in kendilerine müracat eden otellerin alacağının takipçisi olduğu belirtilen açıklamada, başvuru ücretleri de paylaşıldı.


TÜROFED tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘’Değerli Üyelerimiz, Thomas Cook Almanya başvuruları başlamış olup, iflas sürecini yürütmek üzere kayyum olarak HWW Hukuk Bürosu atanmıştır. TÜROFED aracılığıyla hukuk büromuzla bu süreci yürütmek isteyen ve bizlerle irtibata geçen tüm üye otellerinizin ön başvuruları kayyuma yapılmıştır. Söz konusu başvuruların tamamlanmasının ardından resmi barkodlu, yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümesi yapılmış ve noter tarafından onaylanmış belgem başvuru sahiplerine iletilecektir.

27.01.2020 tarihinde Thomas Cook Touristik GmbH, 29.01.2020 tarihinde Thomas Cook GmbH ve 10.02.2020 tarihinde ise Bucher Reisen & Öger Tours GmbH’nın birinci alacaklılar toplantıları yapılmıştır. Almanya’nın Bad Homburg kentinde gerçekleştirilen bu toplantılara müvekkillerimiz itemsilen avukatlarımız katılmıştır. Birinci alacaklılar toplantısının başlıca gündemi; kayyumun ilk raporunun açıklanması, kayyumun görevinin devamına karar verilmesi, seçilen alacaklılar heyetinin onaylanmasını içermekteydi.

Avukatlarımız bu süreçte kayyumlarla ve Thomas Cook Almanya yöneticileri ile bir araya gelmiştir ve süreç hakkında görüşmeler yapmıştır. Thomas Cook Almanya’da mal varlığı satışı devam etmektedir; Birçok marka ve şirketin satışı gerçekleşmiştir, ancak en büyük gelirin Thomas Cook Almanya’nın şirket merkezinin bulunduğu arazi ve binanın satışından beklenmektedir. Bu gayrimenkulün satış süreci ise hala devam etmektedir.Tüm malvarlığı satıldığı zaman ilk olarak,öncelikli sırada olan borçlar ödenecektir. Kayyumlar, bu çapta bir iflas davasının sonuçlanmasının uzun süreceğini ve özellikle mali konuların belirlenmesi için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtmişlerdir.

Thomas Cook Avrupa Finans Direktörü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, başvuru öncesinde müvekkillerimizin Thomas Cook defterlerinde kayıtlı olan alacak tutarları tarafımıza gönderilmektedir. Bu doğrultuda; bizler de, bu rakamların sizler tarafından bildirilmiş olan alacak tutarları ile aynı olup olmadığını teyit ederek, başvurunuzu gerçekleştiriyoruz. Böylelikle, alacak kaydı süreci daha hızlı ilerlemektedir.

THOMAS COOK ALMANYA BAŞVURU İÇİN SON GÜN 28 NİSAN

Thomas Cook Almanya iflasının açıklanmasının ardından in-house olan misafirler için Zürih Sigorta’dan aldığınız ödemeler konusunda da görüştük ve müvekkillerimize şimdiye kadar bu alacak tutarının sadece bir bölümünün yapıldığını bildirdik. Kayyum ise, Zürih Sigorta’nın poliçesinin 110.000.000,-EUR ile sınırlı olduğunu ve bu nedenle şimdiye kadar %50’ye yakın ödeme yapıldığını iletti. Bu konuda Alman Hükümeti de bir çalışma yaparak, 110.000.000,-EUR ile sınırlı olan sigorta poliçesinin aşan kısmının karşılanacağına ilişkin bir karar aldığını açıklamıştır. Ancak, bunun kapsamının ne olacağını ve otellerin sigorta şirketinden olan alacaklarının bu kapsam dahilinde olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmamıştır. Bu konuyu netleştirmek için Alman Hükümeti’nin çalışmasının sonuçlanmasını beklemek gerekecektir. Bu da biraz daha zaman alacaktır. Bizler, bu konuyu da sizin adınıza takip ediyoruz ve bir sonuç alır almaz sizlere bilgi vereceğiz.

Thomas Cook Hollanda ve Belçika başvuruları hala devam etmektedir. Aynı şekilde, TÜROFED aracılığıyla hukuk büromuzla bu süreci yürütmek isteyen ve bizlerle irtibata geçen tüm üye otellerinizin başvuruları resmi online sistem üzerinden yapılmıştır. Başvurular gerçekleştirildikten sonra, başvuru yapıldığına ilişkin barkodlu belge, yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümesi yapılarak müvekkillere iletilmiştir.

BELÇİKA SİGORTA

Thomas Cook Belçika iflasının açıklanmasının ardından in-house olan misafirler için Belgian Travel Guarantee Fund’dan (GFG) alacaklı olan otellerin ödemelerinin yapıldığını, alacağı olmasına rağmen ödeme almamış olan otellerin başvurularını sigorta şirketi ile tekrar teyit etmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, bizler sigorta şirketi yetkilileri ile iletişim halindeyiz, Belçika’daki sigorta şirketinden alacağı olmasına rağmen ödemesi henüz yapılmamış olan oteller bizlerle irtibata geçebilirler.

THOMAS COOK İNGİLTERE

Thomas Cook İngiltere’deki süreç Almanya’ya göre biraz daha yavaş ilerlemektedir. Thomas Cook İngiltere’nin iflas süreci kayyum Alix & Partners tarafından yürütülmektedir.

Kayyumlarla yaptığımız görüşmelerde, teminatsız alacakların hala inceleme aşamasında olduğu ve bu sürecin 2020 yılı içerisinde şekillenebileceği bilgisini aldık. Kayyumlara, Türk Hukuku uyarınca, otel işletmelerinin alacağının tahsil edildiğine, kısmen edildiği veya hiç edilemediğine ilişkin bir belgeye ihtiyaçları olduğu bilgisini ilettik. İncelemelerin tamamlanması aşamasında, TÜROFED’i temsilen yaptığımız başvurularda, bunu göz önünde bulunduracaklarını belirttiler.

3Alix & Partners ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, büromuz tarafından yapılan başvurularda bizlere özel olarak “başvurunun alındığına” ilişkin kayyum tarafından bir konfirmasyon e-maili gönderilmektedir. Bu metni de aynı şekilde, yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümesi yapılmış ve noter tarafından onaylanmış belge başvuru sahiplerine göndermekteyiz. Bunun yanı sıra, belge asılları kayyuma DHL posta yoluyla iletilmektedir. Bireysel yapılan başvurularda ise kayyum tarafından başvurunun yapıldığına ilişkin bir dönüş olmamaktadır.

İNGİLTERE SİGORTA (ATOL)

Thomas Cook İngiltere iflasının açıklanmasının ardından in-house olan misafirler için ATOL ile görüşülmüştür. Aldığımız bilgiye göre, 23 Eylül öncesinde girişleri yapılan misafirlere ilişkin olarak ödemelerin büyük bir kısmı yapılmıştır. 320.000’e yakın başvurunun olduğu ve sadece 10.000’inin ödenmediği, bunun sebebinin ise Thomas Cook’un sisteminden kaynaklı hatalı veri girişleri olduğunu belirtmişlerdir.Buna ilişkin çalışmaların devam ettiği ve kalan ödemelerin de en kısa zamanda yapılacağı bilgisini aldık.

ÜCRET TARİFESİ

Henüz başvuru yapmamış olan oteller için ücret tarifemizi aşağıda tekrar bilgilerinize sunar

tablo_1



Bu Haber 06.03.2020 - 10:46:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ümit 07.03.2020 - 07:09

    Başvuru ücretleride iyiymiş )))) Milleti dolandırmaya yer arıyorlar yine !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.