TÜROFED Güney Kore'ye açıldı

TÜROFED Güney Kore'ye açıldı
Türkiye Otelciler Federasyonu ile Güney Kore Otelciler Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Güney Kore Otelciler Birliği'nin daveti ile 20-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara katıldı.

Haco  Group CEO'su Cavit Yıldız ve Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Yöneticisi Lee Jaesang ile birlikte fuara katılan Osman Ayık, Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi Ersin Erçin ve THY Seul Büro Müdürü Mehmet Gurulkan’ın katılımıyla Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED ile Güney Kore Otelciler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İkili görüşmelerin olduka yapıcı geçtiği belirtilen TÜROFED açıklamasında, iki ülke turizmcilerinin turiz alanındaki tecrübelerini paylaşma konusunda iş birliğinin sürdürülmesi konusunda mutabuk kalındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Ayık'ın Güney Kore Otelciler Birliği Başkanı Yong-Jong Yoo’yu Türkiye’ye davet ettiği de kaydedildi.

Ziyaretin ardından Haco  Group CEO'su Cavit Yıldız, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Yöneticisi Lee Jaesang   ile birlikte fuara katılan Osman Ayık İstanbul Lütfi kırdar Kongre Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya gelerek,  hem fuar hem de Güney Kore  turizmi hakkında bilgi verdi.

İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda Bakan Ersoy'un en kısa zamanda seyahat programına Kore'yi de ekleyeceğini belirterek, yeni pazarlara her zaman açık olduklarını dile getirdiği belirtildi.

Ziyrette ayrıca, TÜROFED ile Kyung Hee Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Güney Kore'de gerçekleştirilen Korea Industry Job Fair'de yapılan protokol kapsamında; eğitim, öğrenci değişimi ve staj gibi programların yanı sıra karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi açısından da eğitim, araştırma ve teknoloji alanlarında bilgi alışverişi yapılması sağlanacak.  Söz konusu protokol TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve Kyung Hee Üniversitesi Otel ve Turizm Fakültesi Dekanı Dae Kwan Kim tarafından imzalandı.

Protokol uyarınca Türkiye'de turizm alanında eğitimi veren üniversiteler ile kardeş üniversite projesi kapsamında bilgi alışverişi,  karşılıklı staj ve eğitim alanında işbirliği yapılmasına karar verildi. Söz konusu çalışmanın öncelikle Antalya’dan başlatılmasında. mutabık kalındı.


Bu Haber 27.11.2018 - 10:09:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.