TÜROB'dan Şanlıurfa'daki o otelle ilgili açıklama

TÜROB'dan Şanlıurfa'daki o otelle ilgili açıklama
Şanlıurfaspor'la maç yapmak için bu kente gelen Fethiyespor'a konaklama sağlayan Nevali Otel'in hedef alınması ve otelin yakılmasına varan çağrılar yapılması üzerine, Türkiye Otelciler Birliği'nden açıklama geldi. Olayları sosyal medyada bi yerel yöneticinin başlattığı belirtilen açıklamda, yaşanan olayın üzüntü ve endişeye neden olduğu kaydedildi.

TÜROB'un olaya ilişkin açıklaması şöyle:

''Medya aracılığıyla ve Şanlıurfa Nevali Otel yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre;  

Şanlıurfaspor'un kendi evinde maç yapacağı Fethiyespor'un konaklamasını sağlayan Nevali Otel'e karşı ağır itham ve yakıştırmalarda bulunarak bir kısım kişilerce protesto ve tepki gösterilmesi için bir yerel yöneticinin sosyal medyada başlattığı paylaşımlar sonrasında bazı kişilerin oteli yakma girişimine varan vahim tepkileri sektörümüz tarafından büyük endişe ve üzüntü ile karşılanmıştır.

Turizm sektörünün olmazsa olmazı olan konaklama işletmelerinin bulundukları şehrin, bu meyanda Nevali Otel’in Şanlıurfa ekonomi ve istihdamına, bütününde ülke ekonomisine sağladığı katkının yadsınamayacağı şüphesizdir. Bu nedenledir ki sektörümüz özellikle kalkınmada öncelikli yörelerde desteklenmektedir.


Şanlıurfa Nevali Otel’in de modern altyapısı ve örnek işletmeciliği ile Şanlıurfamızın turizm ve tanıtımına, ekonomisine önemli katkılar sağladığı bilinen bir gerçektir.

Turizm sektörü her zaman hoşgörü ve kardeşliği savunan, barış ve huzur ortamının sağlanmasında en büyük çabayı harcayan sektördür. Oteller ve konaklama işletmeleri, tarih boyunca ve halen yürürlükteki yasalar gereği 24 saat hiçbir ayırım yapmaksızın kapıları açık olarak asli fonksiyonları olan konaklama hizmetini sunmaktadır.


Aynı paralelde, spordaki rekabetin hoşgörü ve dostluğu zedelemeyecek bir şekilde sürdürülmesi de öncelikle spor camiasının ve bizlerin asıl hedefidir.

Türkiye Otelciler Birliği olarak, bölgenin örnek işletmelerinden Nevali Otel’in tamamen iyi niyet ve dostluk amacıyla Şanlıurfaspor Kulübü’nün ve şehrin misafiri olan Fethiyespor'a ev sahibi şehir adına vermiş olduğu konaklama desteğinin, bir yerel yönetici tarafından toplumda ayrıştırıcı ve kışkırtıcı bir unsur olarak kullanılması bizleri son derece üzmüş ve endişelendirmiştir.


Davet ettikleri misafirlerine Şanlıurfaspor’un, taraftarının ve tüm Şanlıurfalıların geleneklerimizi en iyi şekilde yansıtan misafirperverliği ve sağduyulu yaklaşımları ile yaşanan tatsızlığın en kısa sürede aşılarak, tekrarlanmayacağına inanmaktayız.


Ülkemizi; her zaman için birlik ve beraberlik içinde, ortak milli ve samimi duygular ile hep birlikte, daha ileriye taşıyacağımız şüphesiz olup, bu talihsiz olayı başlatanlar için başta yargı organları olmak üzere ilgili idareler tarafından yapılacak işlemlerin takipçisi olacağımızı da belirtmek isteriz.''

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Giray Küçük, Nevali Otel'in Fethiyespor'a sponsor olmasına sosyal medyadan tepki göstermiş ve 'Ya Şanlıurfaspor'a sponsor ol, ya da be kenti terk et' şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Paylaşımın ardından, olaylar büyümüş ve otelin yakılması çağrıları bile yapılmıştı. Küçük'ün Facebook'ta yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti:

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLAYLARI KIŞKIRTTI

''İşte ihanette geline son nokta. Deplasmana gelen rakibimize 3 günlük ful konaklamalarına sponsor olan Nevali Otel. Bizim teknik direktörümüze bir oda için bile sponsor olmayı reddeden bu zihniyet, Urfaspor'a da sponsor olmak zorunda. İşte tüm söylediğimiz bu. Burada yatırımı olan, bu şehrin takımına sponsor olmalıdır. Keyfiyet değil. Ya sponsor olacaksın, ya da bu şehri terk edip gidip sponsor olduğun illerde para kazanacaksın. Nevvali Oteli arayın, tepkinizi koyun, telefonlarını kilitleyin''

ÇETİN ASLAN: SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİYORUM

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Nevali Hotel'ins ahibi Çetin Aslan'dan geldi. Aslan, kendi sosyal medy sayfasından yaptığı açıklamada şu noktaların altını çizdi:

"NE DÜŞÜNÜYORUM.........Bir an önce bu Urfa'dan gitmek.... Görüyorum ki bazı kendine Urfalı diyenler, Fethiyespor takımını ve yöneticilerini otelimde misafir etmeme kızgınlarmış. Bunu anlamıyorum, ben Fethiye'de 3 tane okulu olan biriyim ve o insanlar bana kucak açtı, belediyesi, kaymakamlığı ve diğer kurumları. Urfa'da ben bir okul açarken bin türlü zorluk yaďarken, Fethiye'de herkes destek oldu. Ben Fethiyeli tüm kardeşlerime teşekkür ediyor ve davetimi kabul edip otelimde kaldıkları için teşekkür ediyorum... Ve Urfalı otelimi yakmak için çağrıda bulunan herkesi Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına şikayet ediyorum, savcılar harekete geçmezse onlar hakkında da şikayette bulunacağını alenen ifade ediyorum ve böyle düşünenler asla benim otelimden ve okulumdan hizmet almasınlar, şerefleri varsa asla o otele hiç bir sebeple gelmesinler."


Bu Haber 03.09.2018 - 15:11:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.