Türklere 1 Ekim'e kadar turistik vize vermeyecek 

Türklere 1 Ekim'e kadar turistik vize vermeyecek 

Almanya'nın, Türklere turistik vize vermeme uygulamasını 1 Ekim'e kadar uzattığı belirtildi. Almanya'nın kararının Avrupa Birliği için de belirleyici olacağı ifade ediliyor.


Antalya, İzmir, Muğla ve Aydın hariç Türkiye'ye dönük seyahat uyarısını sürdüren Almanya'nın, Türk vatandaşlarına turistik vize vermeme uygulamasında değişikliğe gitmediği belirtildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, Avrupa Birliği ve Schengen ülkeleri 31 Ağustos'a kadar olduğunu duyurduklarını 'seyahat uyarılarını' kaldırmadı. Dahası Almanya, aldığı yeni kararla riskli ülke kategorisindeki ülkelerden gelen yolcuların 1 Ekim itibariyle zorunlu olarak karantinaya alıncaklarını duyurdu. Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ise, bugün itibariyle sadece turistleri ilgilendirmeyen “D vizesi” için randevu şartlarını açıklıyor.

Yeşil pasaportu olanlar da giremiyor

Almanya'nın aldığı bu karar, en azından 1 Ekim'e kadar Türklere ve riskli bölge ilan edilen diğer ülke vatandaşlarına “C tipi” denilen turistik vizenin verilmeyebileceği anlamına da geliyor.

31 Ağustos'a iki gün kala Alman ve İsviçre Büyükelçilikleri, “turistik vize başvurularının kabul edileceğine” ilişkin bir duyuru yayınlamadı. Sadece turistler değil, elinde geçerli bir davet olmayan yeşil pasaport sahipleri ve görevli olmayan diplomatlar da Avrupa Birliği üyesi ülkelere aksi bir karar çıkmadıkça giremeyecek.

Schengen vizesi sinyali yok

Başbakan Merkel'in eyalet başbakanları ile görüşüp aldığı yeni karar,koronavirüs risk bölgesi ilan edilen ülkelere bu kısıtlamayı kaldırmadı. Almanya'nın kısıtlamayı kaldırmaması AB için de büyük anlam ifade ediyor. Çünkü Almanya, Türklere Schengen vizesi veriyor.

Almanya'nın açması AB'nin açmaması gibi bir durum söz konusu olamıyor

Almanya'dan Schengen vizesini alan bir kişi, örneğin Köln'e geldikten sonra istediği Avrupa ülkesine de gidebilecek. Bu da, AB- Schengen bölgesinin delinmesi anlamına gelecek. Bu nedenle, Almanya’nın vize randevularını açması, buna karşılık AB’nin açmaması gibi bir durum söz konusu olamıyor.

'Yeni yıla doğru başlar' tahminleri de var

Almanya'nın aldığı 1 Ekim kararı, şu an için vize randevuları kısıtlamasının en azından 1 Ekim'a kadar uzatılacağını gösteriyor. Bir tahmin de, vize randevularının ancak yeni yıla doğru ya da yeni yılla birlikte verilecek olması.

Türkiye’den İsviçre’ye gidecek olanlar için karantina şartı yok ama bu “vize verileceği” anlamına da gelmiyor. İsviçre şu an için, “Türk vatandaşlarına vize randevularını açtık” diye bir açıklama yapmadı. İnternet sitesinde eski karantina bilgileri duruyor.

Test ücretini yolcu ödeyecek, riskli ülkelerden gelenler karantinaya girecek

Almanya'nın aldığı yeni kararlara göre, riskli olmayan ülkelerden gelenler 15 Eylül'den sonra ücretsiz test yaptıramayacak. Test yaptırmak isteyen ücretini ödeyecek ve risk bölgelerinden dönenler de artık test parası ödemek zorunda kalacak.

Risk bölgelerinden gelenler için 1 Ekim'den sonra mecburi karantina var. 1 Ekim'de gelenler 5 gün karantinada kalacak ve bu süre içinde bir negatif test getirecek. Getirmezse, 14 gün karantinada kalacak.



Bu Haber 28.08.2020 - 16:13:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.