Türkiye’ye PCR testi ile girişte kafalar karışık

Türkiye’ye PCR testi ile girişte kafalar karışık
Türkiye’ye girişte zorunlu olan PCR testinin ne zamana kadar devam edeceği ile ilgili kafa karılıklığı yaşanıyor.

TurizmGüncel

Daha önce alınan karara göre 1 Mart’ta bitmesi gereken Türkiye’ye girişte PCR testi zorunluluğunun ne zaman uzatıldığı ile ilgili kafa karışlıklığı yalanıyor.

Daha önce hava yolu şirketlerine gönderilen NOTAM’da sürenin mart sonuna kadar uzatıldığı belirtilmişti. Konuyla ilgili bilgilendirme, Türk Hava Yolları tarafından partner kuruluşlara yapılmıştı.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra bir NOTAM daha gönderilmiş ve bu sefer de tarihin 26 Mayıs’a uzatıldığı ifade edilmişti. Gelişmenin ardından Türkiye’nin Stokholm Büyükelçiliği de resmi sayfasından söz konusu duyuruyu yapmıştı.

Konuyla ilgili son gelişme ise İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge. Bakanlık tarafından yayımlanan 26 Şubat tarihli genelgede, ‘’(...) tüm kara, deniz ve hava sınırlarımızdan ülkemize giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR test ibrazının talep edilmesi zorunluluğu uygulaması ile negatif test ibraz edemeyen kişilere uygulanacak karantina koşullarına dair esasların 15 Nisan 2021 tarihine kadar sürdürülmesi gerektiği değerlendirilmektedir.’’ denildi.

Bakanlığın genelgesinde, ‘’uzatılmıştır’’ veya ‘’sürdürülecektir’’ şeklinde kesin bir ifade yerine ‘’15 Nisan’a sürdürülmesi gerektiği değerlendirilmektedir’’ ifadesinin kullanılması, sürenin duruma göre esneyebileceği şeklinde yorumlandı.

PCR Testi ne zaman bitecek?



Bu Haber 04.03.2021 - 08:51:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tanju Özkan 06.03.2021 - 04:49

    PCR testi devamlilik 15 Nisandan sonra son bulsun.Hem ucak bileti hem PCR testi zaten bir hafta tatil yapacağız 400-500 euro daha fazla ailellere yük getirir.Ozaman kimse gelmez.15 nisan son olsun.

  • Hakkı demir 04.03.2021 - 02:36

    Elbette devam etmeli testler. PCR testleri herkes aşı olana kadar ve pandemi bitene kadar devam etmeli. Tedbirsiz bir yabancıdan kimse virüs kapmak istemez.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.