Türkiye’ye gelen Rus turistler bankalardan şikayetçi

Türkiye’ye gelen Rus turistler bankalardan şikayetçi

Türkiye’ye ye gelerek hesap açmak isteyen Rus turistlerin bankalarda bazı problemlerle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.


Rus medya kuruluşu RBK, Türk bankalarının kısmi seferberlik nedeniyle Rusya’dan Türkiye’ye gelen Rus vatandaşları ile baş edemediğini vurguladığı haberinde, müşteri akışını azaltmak için Türk kredi kuruluşlarının hesap açma ve banka kartı başvuruları için ek gereksinimler ortaya koyduğunu aktardı.

Türkiye’ye giden Rusların banka kartı başvurularında sorun yaşadığını aracı kurumların da teyit ettiğini belirten RBK, bazı Rus turistlerin hesap açmak için büyük Türk bankalarında birçok şubeyi ziyaret etmek zorunda kaldığını yazdı.

“Yüksek miktarda depozito talep ediliyor”

GazetemRu’da yer alan habere göre, bazı Türk bankalarının Rusların banka hesabı açması için Türkiye’de çalışma izni belgesi istediğini aktaran uzmanlar, ayrıca bazı bankaların ilke olarak yabancılara hesap açmadıklarını iddia ettiğini, bir bankanın ise en az 5 bin doları depozito hesabına yatıran ve hesabında tutma taahhüdü veren yabancıların hesap işlemlerini yaptığını söylüyor.

Rus vatandaşlarının İstanbul ve Antalya’daki bankalarda hesap açmasına yardımcı olan banka aracısı Elena Chernyshova, RBK’ya yaptığı açıklamada, Rusya’dan gelen potansiyel müşterilerin kart alabilmeleri için açılacak hesaba ayda 10 bin lira (yaklaşık 538 dolar) depozito yatırmaları gerektiğini söylerken, birçok ziyaretçinin prosedürü hızlandırmaya yardımcı olan bankacılık hizmetleri için aracılara yaklaşık 150-200 dolar aracı hizmet ücreti verdiğinin altını çizdi.

“Talep arttı”

“Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından Türkiye’ye gelip kart açmaya çalışan Rusların sayısı önemli ölçüde arttı” diyen Chernyshova, tüm Türk bankalarının Ruslara hizmet etmek istemediklerini, bazı banka çalışanlarının ek belgeler talep ettiğini veya hesap açmak için büyük mevduat oluşturmayı şart koştuğunu aktardı.

Uzman, halihazırda dört Türk bankasının şu anda oturma izni olmayan Ruslarla çalışabildiğine dikkat çekerken, bu bankalar arasında VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın bulunduğunu belirtti.

“Bireysel başvuru yapanlar sorun yaşıyor”

Chernyshova, aracılarla iletişime geçerek Türk bankalarında hesap açma konusunda herhangi bir sorun olmadığını kaydederken, “Öte yandan bireysel olarak banka şubesine giderek hesap ve banka kartı başvurusu yapan Ruslar sorun yaşıyor. Banka çalışanlarının yabancı müşteri ile işlemler konusunda bilgisizliği ve dil sorunu nedeniyle hesap açma prosedürü saatler sürebiliyor. Bazıları da hemen reddediliyor” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 22.10.2022 - 15:25:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.