Türkiye’ye bir destek de Jet2Holidays ve EasyJet’ten

Türkiye’ye bir destek de Jet2Holidays ve EasyJet’ten

Jet2Holidays ve EasyJet, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem faciası nedeniyle Türkiye’ye yardımda bulunacak.  


Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle Jet2holidays 50 bin sterlin bağış ve 100 araç göndereceğini açıklarken, EasyJet, uçakta yolculardan bağış toplayacağını duyurdu.  

Jet2holidays, depremdeki yardım çalışmalarına destek olmak adına 50 bin sterlin bağış yapacak. Şirket ayrıca deprem bölgelerindeki vatandaşların tahliyesine yardımcı olmak ve erzak yardımı yapmak için de deprem bölgelerine 100 araç gönderecek. Gıda, su, hijyen ürünleri ve taşınabilir ısıtıcılar bulunduracak olan araçlar bu gece yola çıkacak.

Şirket, Türkiye temsilcileri ile irtibata geçerek yardım çabalarına nasıl katkıda bulunabilecekleri konusunda bilgi aldıklarını açıkladı.

Jet2holidays CEO’su Steve Heapy ''Dualarımız ve dileklerimiz bölgedeki vatandaşlarla. Türkiye'deki partnerlerimizle iletişim halindeyiz ve en iyi, en hızlı şekilde nasıl yardım edebileceğimiz konusunda bilgi alıyoruz. Gıda, su ve hijyen ürünlerinin en gerekli şeyler olduğunu öğrendik, araçlarımızı hazır hale getirmekteyiz ve bölge için de maddi bağışta bulunacağız. İnsanlara mümkün olduğunca çabuk yardım ulaştırılması gerekiyor ve en iyi, en hızlı bu şekilde yardım edebileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uçuşlardan elde ettiği geliri bağışlayacak

İngiltere merkezli hava yolu merkezi EasyJet ise 11 Şubat’tan itibaren uçuşlarda yolculardan bağış toplayacağını ve bu paraları depremden etkilenen çocuklara ve ailelere destek olmak amacıyla UNICEF’e bağışlayacağını duyurdu.

Şirket tarafından sosyal medyada yapılan duyuruda “UNICEF'in bölgedeki çocuklara ve ailelere yapacağı yardımlarına destek olmak için 11 Şubat'tan itibaren, uçakta yolculardan bağış toplamaya başlayacağız ve topladığımız paraları UNICEF'e göndereceğiz.'' denildi.  

 



Bu Haber 10.02.2023 - 16:15:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.