Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinden Fransa’ya seyahat uyarısı

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinden Fransa’ya seyahat uyarısı

Paris’te 4 gündür devam eden protestolar nedeniyle Fransa’da yaşayan ve Fransa’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarına uyarıda bulunuldu.


Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerinden Neterre’de polisin, dur ihtarına uymayan araçtaki 17 yaşındaki Cezayir asıllı genci öldürmesinin ardından başlayan protestolar nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Fransa'daki Türk vatandaşlarını ve Fransa’ya seyahat edecekleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu olaylar dikkate alınarak, başta Paris olmak üzere, Fransa'da bulunan vatandaşlarımızın veya Fransa'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın azami teyakkuzu göstermeleri ve olası gösteri alanları ile yakın çevreden uzak durmaları, muhtemel olayların gelişimini yerel makamlar ile Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun duyuruları üzerinden düzenli şekilde takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Fransa'da yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıda irtibat bilgileri sunulan Konsolosluk Çağrı Merkezine başvurmaları mümkündür. Konsolosluk Çağrı Merkezi Fransa'dan +33 180 146335, Türkiye'den +90 312 292 29 29"



Bu Haber 01.07.2023 - 12:08:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.