Türkiye'nin geri dönüşü, Tunus'un Rusya'daki büyümesini durduramadı

Türkiye'nin geri dönüşü, Tunus'un Rusya'daki büyümesini durduramadı
Rusya'dan Tunus'a giden turistlerin sayısı, Türkiye'nin Rusya pazarına dönmesine rağmen artmaya devam etti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

2018 yılının ocak-ekim arasındaki 10 aylık diliminde Rusya'da yüzde 15 büyüyen Tunus, bu pazarda Türkiye'ninkine yakın bir büyüme performansı gösterdi.

OLUMUZ FAKTÖRLERE RAĞMEN BÜYÜDÜ

Tur operatörleri ve Tunus Ulusal Turizm Ofisi yetkilileri, Tunus'un Rusya pazarında elde ettiği sonuçlardan oldukça memnun. Sektör temsilcileri, Türkiye ile rekabet, Dünya Kupası ve ülkeye karşı yürütülen kara propagandaya rağmen Tunus'un Rusya pazarında büyük bir başarı gösterdiğine dikkat çekiyor.

591 BİN RUS 5.5 MİLYON GECELEME YAPTI

Tunus tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2017 yılının 20 Ekim'ine kadar Rusya'dan Tunus'a 514 bin turist giderken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 591 bine yükseldi. Tunus'ta yapılan geceleme sayısında da 5.5 milyon ile Ruslar ilk sırada yer aldı. Bu rakam, Alman ve Fransız turistlerin yaptığı toplam gecelemenin iki katından daha fazla.

Rusya ile Türkiye arasında siyasi kriz yaşanan dönemde Tunus'a giden Rusların sayısında ciddi oranda artmış meydana gelmiş ve o yıl 623 bin Rusya Federasyonu vatandaşı Tunus'u ziyaret etmişti.

TÜRKİYE İLE AYNI BÜYÜYOR

Rusya pazarında yüzde 15-17 büyümesi beklenen Türkiye gibi güçlü bir rakibin karşısında Tunus aynı pazarda yüzde 15'lik bir büyüme gösterdi. Bazı tur operatörleri, Tunus'a dönük talepte Türkiye ile kıyaslanabilecek bir trendden bahsediyor. Örneğin Intourist, geçtiğimiz sezon Tunus talebinin yüzde 39, Türkiye talebinin yüzde 40; Biblio Globus Tunus talebinin yüzde 83, Türkiye talebinin yüzde 55 arttığını söylüyor.



Bu Haber 30.10.2018 - 15:37:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.