Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne 'turizm bölgesi' kurulacak

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüne 'turizm bölgesi' kurulacak

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü, Beyşehir Gölü'ne, plaj, marina ve kamping alanları bungalovlar ve çadır kampı tesislerinden oluşan 180 hektarlık turizm bölgesi kurulacağı belirtiliyor.


Konya ve Isparta sınırları içinde yer alan 650 kilometrekarelik Beyşehir Gölü'nün Karaburun mevkisindeki 180 hektarlık alana plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesislerin yer alacağı turizm bölgesi yapılacağı açıklandı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır şunları söyledi:

''Beyşehir Karaburun´da 188 hektarlık bir alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler olmak üzere kapsamlı bir çalışma yaptık. Projenin animasyonunu sosyal medya yoluyla vatandaşımıza izlettik. Görüşlerini aldık. Beyşehir, Konya için deniz niteliğindedir.

Bu projeyle Konya'mızın, İç Anadolu’nun yazlığı olacak bir yer hazırlıyoruz. Bu sene plaj, karavan ve günü birlik kamping alanını çözeceğiz. Manzaraya hakim bir yerde kademeli bir biçimde bungalovlar yerleştireceğiz. Plajın arka planında, sazın içinde çakma ağaçlarla ahşap yapı kavramıyla yine bungalovlar ve kameriyeler çözeceğiz.

Plajımız, Akdeniz de ne varsa; şezlonguyla, çadırıyla, şemsiyesiyle tabi gözetleme kulelerine kadar düzenli bir biçimde, buraya gelen vatandaşın hem kendini dinleyeceği, hem yüce Mevla'nın verdiği cömert bu güzellikleri yerinde yaşayacağı bir manzarayla güzel tatiller yapmalarını sağlayacağız."



Bu Haber 27.04.2020 - 09:40:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.