Türkiye'nin açılması da yetmediı: Rus turizmine korona darbesi

Türkiye'nin açılması da yetmediı: Rus turizmine korona darbesi
Türkiye destinasyonunun açılması Rusya turizm sektörünü rahatlatmaya yetmedi. Ülkede kapanan acente ve otel ve sayısı giderek artıyor.

Koronavirüs salgını Rusya turizm sektörünü de vurdu. TürkRus'un İzvestiya gazetesinden aktardığı habere göre, ülkedeki acentelerin yüzde 18'i, küçük otellerinse yüzde 14'ü kapıya kilit vurdu.

Veri analiz şirketi Evotor'un verilerine dayandırılan habere göre, acentelerin cirosu da haziran-ağustos döneminde geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 43 geriledi. Otellerdeki kayıp ise yüzde 33 civarında.

Evtotor yetkilileri paket tur fiyatlarının da geçtiğimiz yıla göre yüzde 9 gerileyerek 21 bin rubleye (2 bin 110 TL) gerilediğine dikkat çekti.

Öte yandan haberde Türkiye ile uçuşların yeniden başlamasının sektörü nispeten rahatlattığı ifade edildi. Ağustos ayında bu sayede acentelerin cirosu temmuza kıyasla yüzde 11 artış gösterdi. Ancak ağustos satışları bu olumlu gelişmeye rağmen hala 2019'un gerisinde.

Gazete, Moskova'da yerleşik tur acentelerinin sonbahara iyi başladığını da yazdı. Eylülün ilk yarısında tur satışları geçtiğimiz yılın yüzde 9 üzerinde. Ortalama paket tur fiyatı da yüzde 25'lik artışla 76 bin 400 rubleye çıktı (7 bin 700 TL).

Sektör, eski günlere dönebilmek için devletin desteğinin yanı sıra uluslararası uçuşların yeniden başlamasına bel bağlamış durumda.



Bu Haber 24.09.2020 - 10:23:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.