Türkiye’den İngiltere, Danimarka ve Hindistan kararı

Türkiye’den İngiltere, Danimarka ve Hindistan kararı

Türkiye, İngiltere, Danimarka ve Hindistan'a ilişkin seyahat koşullarını güncelledi.


TurizmGüncel

İngiltere ve Danimarka uçuş yasağı kalktı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeyle, Covid-19’un yeni varyantı nedeniyle durdurdulan İngiltere ve Danimarka’ya dönük uçuş yasağının kaldırıldığı belirtildi. Genelgede, o dönem ortaya çıkan ‘İngiliz varyantı’nın artık yaygın hale geldiği ifade edildi.

PCR testi zorunluluğu devam ediyor

Genelgeyle birlikte ayrıca, son 10 içinde Danimarka ve İngiltere’de bulunanlara uygulanan zorunlu karantinanın kaldırıldığı ifade edilirken, bu ülkelerden gelenlerin negatif PCR testi sunmasının ie zorunlu olduğu kaydedildi.

Hindistan’dan gelenler karantinaya alınacak

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde, Hindistan gelenler için ise ilave tedbirlerin alındığı kaydedildi. Buna göre, 22 Nisan Perşembe gününden itibaren son 10 gün içinde Hindistan’da bulunan ve kara, hava, deniz yoluyla Türkiye’ye gelen yolcular son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR testini sunmak zorunda olacak. Bu ülkelerden gelenler valiliklerce belirlenecek merkezlerde karantina altına alınacak ve 14 gün karantinada kalacak. 14. günün sonunda yapılacak PCR testi negatif çıkan yolcuların karantinası sonlanacak. Test sonucu pozitif çıkanlar ise Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 rehberi doğrultusunda tedavi edilecek.



Bu Haber 21.04.2021 - 22:11:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.