Türkiye’den Ege’de turizmi hareketlendirmek için “TurkAegean” projesi

Türkiye’den Ege’de turizmi hareketlendirmek için “TurkAegean” projesi

Türkiye Ege Bölgesinde turizmi geliştirmek için “TurkAegean” projesini başlattı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), 2019 yılında Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin dağılımını değerlendirdi. Turistlerin yüzde 40’ının Akdeniz, yüzde 40’ının Marmara, yüzde 10’unun Ege, kalan yüzde 10’unun da Anadolu’ya geldiği belirlendi. TGA, Ege payının arttırılması için “TurkAegean” projesini hazırladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Almanya’da eylül ayında “TurkAegean” ve “Choose Your Memories” kampanyaları beş şehirde, 5 bin 683 açık hava alanında yer alındı.

Gastronomi dünyası tarafından ilgiyle takip edilen “The World’s 50 Best Restaurants – 50 Best Discovery” organizasyonu ile birlikte İstanbul ve Bodrum’un ardından İzmir kampanyası için dijital tanıtım çalışması yapıldı. Ünlü seyahat yazarı Tristan Rutherford’un İzmir’in gastronomik zenginliğini kaleme aldığı makalesi sitede yayınlandı. 9-12 Eylül tarihleri arasında Almanya’dan İzmir’e gelen toplam 34 tur operatörü ağırlandı.

Gör, Tat, Dinle, Kokla kampanyası

Kampanyada Datça, Foça, Çeşme, Didim, Urla, Seferihisar, Akyaka, İzmir, Cunda, Ayvalık, Bodrum, Kuşadası ve Asos bölgeleri ön planda. Tanıtım çalışmaları ‘Gör’, ‘Tat’, ‘Dokun’, ‘Kokla’, ‘Dinle’, ‘Yapmadan Dönme’ ve ‘Ege Rotaları’ kategorilerinde gerçekleşiyor. Gör’de, İzmir’de UNESCO’nun iki kültürel miras alanı olan Efes ve Bergama, ‘Tat’ta kumru, boyoz, kabak çiçeği dolması, incir, üzüm, zeytin yer alırken ‘Dokun’da Alaçatı, Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, Kleopatra Adası gibi yerler öne çıkarılıyor. ‘Kokla’ ile İzmir’de Çeşme Ruhu, Muğla’da Bodrum’un Yedi Koyu gibi alanlar işaret edilirken ‘Dinle’de ise Muğla’da Sualtı Dünyası ile Denizli’de Zeybek Havası yer aldı.

Fenomenler Ege’yi gezdi

“Tasting Alaçatı” Projesiyle 9-12 Eylül tarihleri arasında Ege Bölgesi’ni ve bölgenin ürünleri olan üzüm bağları, zeytinyağı ve gastronomi ürünlerini tanıtmayı amaçlayan etkinlik gerçekleştirildi. İngiltere ve Kıbrıs’tan gelen fenomenlerin paylaştıkları içerikler toplam 5.7 milyon kişiye ulaştı. Proje kapsamında, 24-28 Eylül tarihlerinde Fransa, İsviçre ve Belçika’dan gelen 16 fenomenin paylaşımları ise toplam 2.2 milyon kişiye ulaştı.



Bu Haber 19.11.2021 - 10:11:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.