Türkiye’den Belarus kararı: Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları...

Türkiye’den Belarus kararı: Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları...
Türkiye’den Belarus’a yapılan uçuşlata Irak, Suriye ve yemen vatandaşları alınmayacak.

Türk Hava Yolları ve Belavia, Türkiye’den Belarus’a yapılan uçuşlara artık Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını kabul edemeyecek. İki ülke arasındaki uçuşlara sadece, söz konusu ülkelerin diplomatik pasaportu veya Belarus’ta oturma izni olan vatandaşları kabul edilecek.

Türk Hava Yolları (THY) ve Belaruslu havayolu şirketi Belavia, göç krizi nedeniyle Belarus'un başkenti Minsk'e yapılan uçuşlara Suriye, Irak ve Yemen vatandaşları artık kabul etmeyecek.

Sputnik'e konuşan THY'den bir kaynak, "Havayolumuz Minsk uçuşlarında yalnızca diplomatik pasaportu olan veya Belarus oturma izni olan Irak, Suriye ve Yemen vatandaşlarını kabul edecek" ifadelerini kullandı.

Belavia'dan yapılan yazılı açıklamada ise, "Yetkili Türk makamlarının kararı doğrultusunda, 12 Kasım 2021 tarihinden itibaren Türkiye'den Belarus'a yapılacak uçuşlara Irak, Suriye ve Yemen vatandaşları kabul edilmeyecektir" denildi.

Açıklamada, yasağa tabi yolcuların bilet paralarını geri alma hakkına sahip olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin kararı, mültecileri Belarus’a taşıdıkları iddiasıyla AB'nin THY ve Aeroflot’a yaptırım uygulamayı değerlendirdiği haberlerinin hemen ardından geldi



Bu Haber 12.11.2021 - 11:18:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.