Türkiye’den Batum’a ‘ucuz telefon’ turları

Türkiye’den Batum’a ‘ucuz telefon’ turları
Batum'da bazı telefonların daha ucuz olduğu gerekçesiyle Sarp Sınır Kapısında uzun sıralar oluşurken bazı turizm şirketleri 'ucuz telefon' turları düzenlemeye başladı.

Türkiye'de iPhone marka telefonların fiyatları yüzde 50 ÖTV, yüzde 18 KDV ve diğer vergilerle birlikte 35 bin liradan başlıyor, modeline ve hafıza büyüklüğüne göre 64 bin liraya kadar çıkıyor. Yurt dışında iPhone marka telefonlar ülkemize göre yaklaşık 15-20 bin lira daha ucuz fiyata satılıyor.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre ucuz iPhone telefona ulaşmak isteyen vatandaşlar, Gürcistan'ın Batum şehrine akın etmeye başladı. Türkiye'nin dört bir tarafından günübirlik Gürcistan'a giden vatandaşlar, neredeyse yarı yarıya fiyat farkı ile iPhone telefonlara ulaşabiliyor.

Trabzon’da faaliyet gösteren bir turizm firması da işi fırsata çevirdi. “Gürcistan teknoloji turu” adı altında tanıtımlar yapan turizm firması, “Son zamanlarda Türkiye'de yükselen telefon fiyatları ve IMEI uzatmanın sona ermesi nedeniyle Gürcistan uygun telefon fiyatları ve vergi iadesi imkânı ile teknoloji tutkunları için cazip bir seyahat noktası haline gelmiştir” ifadelerini kullanıyor.

Firmanın Gürcistan turu reklamlarında “Batum’u gez, 5 yıldızlı otelde konakla, 20 bin TL’nin üzerinde para kazan” ifadeleri yer alıyor.



Bu Haber 28.11.2022 - 16:00:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.