‘’Türkiye’deki oteller turistleri plajdan kaldırıp ödeme istiyor’’

‘’Türkiye’deki oteller turistleri plajdan kaldırıp ödeme istiyor’’

Türkiye’deki otellerin, iflas eden Thomas Cook’un müşterilerini plajlardan kaldırarak para istediği ileri sürüldü.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘’Thomas Cook’un Türkiye’de tatilde bulunan misafirleri ATOL kapsamında. Turistleri otelden çıkaran veya onlardan para talep eden işletmelere cezai işlem uygulancaktır’’ uyarısına rağmen, otellerin müşterilerden para aldığı ileri sürüldü.

Avrupa Türk Acenteciler Birliği’nin (COOP TRR Int. AG) CEO’su Cumhur Sefer, Türkiye'deki otellerde tatil yapan Alman misafirlerden bazı olumsuz haberler geldiğini, bazı otellerin misafirlerini plajdan kaldırıp ödeme yapmalarını istediği duyumlarını aldıklarını kaydetti.

''Acentelere şikayetler geliyor''

İflasın açıklamasının ardından Almanya'daki tüm acentelerin misafirlerinin mağdur olmaması için çalıştığını, onları sorunsuz ülkelerine geri getirmek için kriz masaları oluşturduklarını anlatan Cumhur Sefer, "Thomas Cook'un Almanya'daki sigorta şirketi Zurich Sigorta, resmi bir açıklama yaparak otellerin alacaklarının karşılanacağının ve her iki tarafın da mağdur olmayacağının garantisini verdi. DRV (Alman Seyahat Acentaları Birliği) de, yazılı bir açıklama yaparak aynı garantiyi verdi. Buna rağmen halen Türkiye'de olan Alman misafirlerden acentelerimize şikayetler geliyor. Bazı oteller, Alman turistlerden ısrarla ödeme yapmalarını istiyorlarmış. Hatta Almanları plajdan kaldırıp ödemeye zorluyorlarmış. Bu hiç hoş olmayan durumu Almanya'daki yakınlarına ileten misafirler acentelerimize haklı olarak şikayette bulunuyor ve çözüm istiyor" dedi.

‘’Mısır ve İspanya’da sorun yok’’

Thomas Cook’un iflasının birçok ülkede yüz binlerce turisti etkilemeye devam ettiğini hatırlatan Sefer, "İspanya ve Mısır'da tatilde olan Almanların bir kısmı sorunsuz tatillerine devam ederken bir kısmı da geri dönmüş durumda. Şu an sadece Türkiye'deki Almanlardan sorun olduğuna ilişkin geri bildirim geliyor. Otellerin ısrarla direkt turistlerden ödeme istemesi kabul edilemez" diye konuştu.

''Sigorta şirkti ödemelerin yarısını hemen yapacak’’

Bu iflasın faturasının asla turistlere kesilemeyeceğini vurgulayan Sefer, COOP TRR Int. AG üyesi acentelerin Zurich Sigorta ile de iletişim halinde olduklarını hiçbir tarafın mağdur olmaması için çalıştıklarını kaydederek, "Zurich Sigorta, Türkiye'den aldıkları şikayetler nedeniyle ödemelerin yüzde 50'sini hemen yapacağını söyledi" dedi.



Bu Haber 27.09.2019 - 15:08:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizmci 29.09.2019 - 05:41

    Otelleri suclyacaginiza bu kadar aktivist olma hevesiniz varsa Avrupa Turk Acenteler Birligi olarak Zurich Sigorta ya baski yapin garanti ediyoruz dedikleri konaklama paralarini odesinler. Zurich Sigorta nin odemelerine kefilmis gibi bir hareket tarzi icindesiniz. Otellerin bu sigorta paralarinin odenmesi konusunda supheleri var. Umsriz soylendigi gibi odenir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.