Türkiye’deki köklü oteller uluslararası zincirlerin ağında

Türkiye’deki köklü oteller uluslararası zincirlerin ağında

Türkiye’nin önde gelen otelleri uluslararası otel zincirlerinin altında hizmet vermeye başlıyor.


Özellikle son dönemde Anadolu pazarı otel zincirlerinin iştahını kabartırken İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de hareketli bir dönem yaşanıyor.

Ekonomim yazarı Necla Dalan’ın aktardığına göre yeni yatırımlar gündeme gelirken birçok otelde de marka değişimi yaşanıyor.

Türkiye’deki ilk otelini Fairmont Quasar adıyla Mecidiyeköy’de açan Fairmont Hotels & Resorts'un global marka ve ticaret başkanı Yiğit Sezgin, bu markayla Boğaz hattında yeni bir otel açacaklarını açıkladı. Otelin 2024 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Fairmont dışında Raffles, Rixos, Banyan, Swissotel, Mercure, Novotel, Ibis gibi markaları ve 110 ülkede 5400 oteli bulunan Accor’un Tersane İstanbul’da da dört yeni otel markasıyla ilgili çalışmaları sürüyor.

Ankara’daki Grand Ankara Hotel’de ise isim değişikliği gündemde. Ankara’nın ilk beş yıldızlı oteli olan otelin ismi bu yıl içinde InterContinental Grand Ankara olarak değişecek. Grand Ankara Hotel, temeli 1958 yılında Osman Çelik tarafından atılan ve enerji, maden, inşaat, taahhüt ile turizm sektöründe yatırımları olan Çelikler Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, eski adı Büyük Ankara Oteli olan otelin satış ihalesini kazandı ve 2006 yılında Grand Ankara Hotel adıyla tekrar açtı.

Divan İstanbul Asia artık Marriot olarak hizmet veriyor

İstanbul’da 2009 yılında kapılarını Divan İstanbul Asia’nın da işletmecisi değişti. Şahsuvaroğlu Grubu’nun 125 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği ve işletmesini Divan’a verdiği otel artık İstanbul Marriot Hotel Pendik olarak misafirlerini ağırlıyor.

Grand Tarabya Hotel Marriot’a mı katılacak?

Sektörde Marriot ile ilgili çok daha büyük bir iddia var. Hilton ve Divan otellerinden sonra, Türkiye’nin üçüncü 5 yıldızlı oteli olarak hizmete giren Grand Tarabya Hotel’in de yakında Marriot zincirine katılacağı söyleniyor. Mart ayında vefat eden İzzet Bayraktar’ın kurucusu olduğu Bayraktarlar Holding, Emekli Sandığından Özelleştirme İdaresine devredilen Büyük Tarabya Oteli’ni 2006 yılında 145 milyon 350 bin dolarlık teklifle özelleştirme ihalesinden almıştı.

İhaleden sonra otele 200 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve 2013 yılında Grand Tarabya Hotel olarak kapılarını açtı. Birkaç yıl önce otelin satılacağı iddia edilmişti. Katarlı yatırımcıların otele ilgi gösterdiği, otele biçilen fiyatın ise 800 milyon dolar olduğu iddia edildi ama bu konuda bir gelişme yaşanmadı.

Sansaryan Han’da ‘The Luxury Collection’ otelini bu yıl açacak

2023 yılında dünya genelinde 35 yeni otel açmayı planladığını açıklayan Marriot International, Türkiye’de birçok markasıyla faaliyet gösteriyor.

Grubun markalarından The Luxury Collection’un bu yıl açılacak destinasyonları içinde İstanbul da var. İstanbul-Sirkeci’deki tarihi Sansaryan Han, yakında kapılarını The Luxury Collection olarak açacak. Geçen hafta otelin genel müdürlüğüne Volkan Öztürkler’in atandığı açıklandı. Grubun bu markasıyla İstanbul dışında Barbados, Japonya, Meksika ve Gürcistan’da otel açılışları olacak



Bu Haber 17.07.2023 - 12:10:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türk Markaları

    Haluk Süngü 18.07.2023 - 03:44

    Türk Markaları uyuyormu? Elite World Grubu ataga gecti. Insallah markalarını daha da yukarı taşıyacaklar. Ama bizdeki yabancı hayranlıgı hala geçmiyor ne yazıkki.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.