Türkiye’de kalma şartını ihlal eden Rus turiste para cezası

Türkiye’de kalma şartını ihlal eden Rus turiste para cezası

Türkiye’ye geliş tarihinden itibaren 60 gün geçmesine rağmen ülkeden ayrılmayan Rus turiste 659 liralık para cezası kesildi.


Rusya’nın turizm haberleriyle tanınan seyahat platformu Tourdom, Türkiye’ye geliş tarihinden itibaren 60 gün geçmesine rağmen ülkeden ayrılmayan Rus turistlerin para cezasına çarptırıldığını bildirirken, cezanın 659 TL olduğunu yazdı.

Denis isimli Rus turistin Türkiye’de kalışının 88. gününde Rusya’ya geri dönmek için havaalanına gittiğini ve gümrük kapısında 659 lira (yaklaşık 2 bin 600 ruble) para cezasına çarptırıldığını belirten Tourdom, Türkiye’de yasal ikametgâh için belge hazırlamaktansa, vize rejimi şartlarını ihlal ettiği için para cezası almanın daha karlı olabileceğinin atını çizdi.

Türkiye’deki mevzuatlara göre, Rus vatandaşlarının ülkede yasal olarak yalnızca 60 gün boyunca vizesiz veya oturma izni olmadan kalabileceği hatırlatılırken, bu süreden sonra turistin sınırı geçip tekrar Türkiye’ye dönme hakkı olduğu, bu durumda ise turistlere vize veya oturma iznine gerek kalmadan 30 gün daha verildiğinin altını çizdi.

Antalya’ya giden Rus turistlerin açıklamalarına atıfta bulunan Tourdom, acentelerin hizmetleri için aldığı ücretler dikkate alındığında oturma izni almanın maliyetinin birkaç yüz dolara ulaşabildiğine değindiği haberinde, aynı zamanda sürecin kendisinin de bazen aylarca uzayabildiğine dikkat çekti.

Aynı zamanda 26 Aralık 2022’den bu yana Türkiye’nin Ruslara turistik geçici ikamet izni vermeyi fiilen durdurduğuna vurgu yapılırken, “Bu nedenle 659 liralık para cezası çok karlı görünüyor. Ancak Türklerin sadakati suistimal edilmemeli. Kötü niyetli ihlaller durumunda, para cezaları katlanarak artabiliyor. Ek olarak, sınır dışı edilmenin yanı sıra belirli bir süre için müteakip giriş yasağı da alabilirsiniz” diye yazdı. (GazetemRu)



Bu Haber 08.03.2023 - 11:44:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ömer tekerci 04.11.2023 - 08:45

    Eşim Rus vatandaşı oturum izni almak için bütün evrakları teslim ettim fakat iki ay içinde onaylanır dediler bu yüzden vizem yetmiyor çıkış yapmmassam ne olur rvp onaylanirsa ve çıkış yapmmassam ne gibi sıkıntılar olur

  • Eşim rus

    Ozan Öztürk 23.03.2023 - 10:28

    Eşim rus vatandaşı şubat ayında evlendik mart ayında deport cezası çıktı ne yapmamız gerekiyor deport kaldırılması için

  • Az kesmişler

    Bahadır yiğit 09.03.2023 - 12:21

    Çok az bir ceza...bazen 5 yıla yakın deport cezası veriliyor..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.