Türkiye’de fiyatlar arttı, Rus turistler o ülkeye hücum etti

Türkiye’de fiyatlar arttı, Rus turistler o ülkeye hücum etti
Rusya'da yapılan erken rezervasyonlarda Tunus'un Türkiye'nin ardından ikinci sırda yer aldığı açıklandı. Uzmanlar, Tunus’a olan yüksek talebin Türkiye’de fiyatların artmasınan kaynaklandığını belirtiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'da son yıllarda tırmanışa Tunus tatili talebinin 2019'da sürdüğü belirtiliyor.

AfricanManager'de yer alan habere göre, Rusya'da yapılan erken rezervasyonlar Tunus'un bu ülkede Türkiye'nin ardından en çok talep alan ikinci destinasyon olacağını gösteriyor.

ASIL NEDEN TÜRKİYE'DE FİYTLRIN ARTMASI

Rus tur operatörlerinin verdiği bilgiye göre, Rusya'dan Tunus'a dönük tatil satışları yüzde 30-100 arasında artış gösterdi. Seyahat uzmanları, Tunus'a dönük bu ilginin arkasında Türkiye'de fiyatların yükselmesi yer alıyor. Uzmanlar, ''Türkiye'de fiyatlar yükselince Rus turistler farklı arayışlara girdi'' değerlendirmesini yapıyor.

Türkiye'deki fiyat artışı nedeniyle yoğun bir Rus turist talebi alan Tunuslu turizmcilerin ise fiyatları arttırma konusunda aceleci olmadığı belirtiliyor.

REZERVASYONLAR 2-3 KAT ARTTI

Tunus'a dönük güçlü talep Rus tur operatörleri tarafından da doğrulanıyor. Buna göre, Anex Tour Tunus'a dönük talebin 3 kat arttığını belirtirken, Biblio Globus'taki artış oranının yüzde 193, Coral Travel'daki artış oranının ise yüzde 50 olduğuna işaret ediliyor.



Bu Haber 22.02.2019 - 09:31:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.