“Türkiye’de çok sayıda otel bekar Rus erkek turistleri kabul etmiyor”

“Türkiye’de çok sayıda otel bekar Rus erkek turistleri kabul etmiyor”
Türkiye'deki bazı otellerin, yanlarında kadın ya da çocuk bulunmayan, yalnız ya da grup halindeki Rus erkek turistleri otellere almadığı ileri sürüldü.

İç pazarda bekar erkek turistleri kabul etmediği için sık sık şikayet alan Türkiye’deki otellerin Rusya’da da aynı şeyi yaptığı ortaya çıktı.

TürkRus’un Ura.Ru’dan aktardığı haber haber Rusya Tur Acenteleri Birliği Başkanı Sergey Golov ve tur acenetesi Rozovıy Slon'un genel direktörü Aleksan Mkrtçyan'a dayandırıldı

Portala konuşan Golov, Türkiye'de yalnız seyahat eden erkek turistleri ağırlamayı reddeden çok sayıda otel olduğunu söyledi. Golov'un iddiasına göre, oteller gelen müşterilere yalnızca ailelere hizmet verdiklerini beyan ederek "yalnız erkek turistlerin otellerinde bir işi olmadığını" söylüyor.

Mkrtçyan ise Türkiye'deki belirli otellerin 3-5 erkekten oluşan grupları kabul etmediğini dile getirdi.

Konuyu haber yapan bir diğer haber kanalı 1Prime'a konuşan Natalya Leşukova da Türkiye'de ailece tatil yaptıkları sırada kendilerine sonradan katılan 18 ve 9 yaşındaki iki erkek yeğenini otelin kabul etmek istemediğini aktarıyor. Leşukova araya girip gelenlerin "yalnız erkekler" olmadığını, akrabaları olduğunu beyan edince çocukların otel kaydının yapıldığını söylüyor.

Konunun gün boyu haber kanallarında ve sosyal medyada gündem olması üzerine Sergey Golov yeni bir açıklama yaptı ve "Türkiye'de yalnız Rus erkek turistler için genel bir yasak yok. Sadece bazı oteller bunu yapıyor" dedi.

Türkçe kaynaklar tarandığında, özellikle Antalya'daki otellerin 2010'lardan bu yana tek başına seyahat eden erkek turistleri kabul etmediği yönünde çok sayıda habere rastlanıyor.



Bu Haber 21.09.2021 - 07:51:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı demir 22.09.2021 - 07:16

    İyi işte. Bizimkileri almıyorsa onları da almasınlar. Eşit tutum. Birde kavga gürültüleriyle mi uğraşsın otel çalışanları onların?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.