Türkiye'de 5 yıldızlı otelleri tercih eden Rus turistlerin oranında büyük artış

Türkiye'de 5 yıldızlı otelleri tercih eden Rus turistlerin oranında büyük artış

Türkiye’deki otellerde yaşanan fiyat artışına rağmen Rusların tatil için en çok tercih ettiği ülke Türkiye olurken yüksek bütçeli otellere olan talepleri de arttı.


Türkiye’de otel konaklama fiyatlarında son bir yılda yaşanan yüzde 50 artışa rağmen, Avrupa destinasyonlarının kapanmasıyla Rus turistlerin tercihlerinde yüksek bütçeli otellerin oranı arttı.

Kommersant’ın haberine göre, Rus turistlerin Türkiye’de rezervasyon yaptırdıkları oteller içinde 5 yıldızlı olanların oranı geçen yıla kıyasla yüzde 56’dan yüzde 74’e yükselirken dört yıldızlı otellerin oranı yüzde 29’dan yüzde 19’a, üç yıldızlı otellerin oranı yüzde 12’den yüzde 6’ya geriledi.

Travelata.ru’nun verilerine göre Rusya vatandaşlarının yaz tatili için en fazla rezervasyon yaptırdıkları ülke yüzde 52 ile Türkiye olurken tercih ettikleri yerlerin başında yüzde 30 ile Kemer geliyor. Geçtiğimiz sene birinci sırada Alanya, ikinci sırada Side üçüncü sırada ise yüzde 10 ile Kemer alıyordu.

Öte yandan Rusların en çok tercih ettiği ülkeler arasında Türkiye’yi, yüzde 32 ile Rusya, yüzde 6 ile Abhazya, yüzde 5 ile Mısır ve yüzde 3 ile Birleşik Arap Emirlikleri takip ediyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, geçen yıllarda sosyal medyada popüler Avrupa destinasyonlarından paylaşımlar yapan şov ve sanat dünyasının gözde yıldızları son dönemde daha çok Türkiye paylaşımı yapmaya başladı.  Özellikle Antalya çevresinde pahalı villa bulmanın imkansız hale geldiği, Rus basınına yansıyan haberler arasında.



Bu Haber 13.06.2022 - 08:22:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.