Türkiye ve Norveç’ten tek taraflı kimlikle seyahat anlaşması

Türkiye ve Norveç’ten tek taraflı kimlikle seyahat anlaşması

Pasaport süreleri bitmiş Norveç vatandaşları kimlik kartlarıyla Türkiye’ye seyahat edebilecek.


Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, pasaport süreleri bitmiş olan Norveç vatandaşlarının geçici bir süre sadece kimlik kartlarıyla Türkiye'ye seyahat edebileceğini açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt arasında imzalanan anlaşmayla dünyada yaşanan çip krizi sebebiyle pasaport sürelerini uzatamayan Norveç vatandaşlarına 6,5 aylığına Türkiye’ye kimlikle seyahat edebilme hakkı tanındı. Türkiye vatandaşları ise Norveç’e gidebilmek için vize almak zorunda.

Ankara ile imzalanan anlaşmayı sosyal medya hesabından duyuran Bakan Huitfeld, "Türkiye'nin pasaport hükümlerini geçici olarak değiştirmesine çok sevindim! Yılın geri kalanında pasaportu olmayan Norveçliler, Türkiye'ye seyahat ederken nüfus cüzdanı kullanabilirler. Mevlüt Çavuşoğlu, anlaşmayı takdim ediyor" ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın tek taraflı olması üzerine gelen tepkilere ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç,  Norveç vatandaşlarının pasaportlarını uzatamamaları nedeniyle ve turizm sektörünün talebi üzerine Norveçlilerin bu yıl turizm sezonunda Türkiye’ye gelebilmeleri için geçici olarak bir düzenlemeye gidildiğini ve bu geçici düzenleme çerçevesinde Norveç vatandaşlarına, 6,5 aylık yani geçici bir süre için Türkiye’ye şahsi bilgilerin bulunduğu çipli kimlikle seyahat hakkı tanınacağını belirtti.

Bilgiç 6,5 aylık sürecin sonunda Norveç vatandaşlarının yine sadece pasaportla seyahat edebileceklerinin altını çizdi.



Bu Haber 18.06.2022 - 08:57:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hamdi 19.06.2022 - 06:15

    harika bir haber. artik norvecten daha fazla turist gelebilecek. kimlik uygulamasini da kaldirsak daha da iyi olur'daha da fazla turist gelir.

  • Kimlikte seyahat

    Ercüment uzak 18.06.2022 - 12:41

    Bir kerede ülkemiz vatandaşları için bir şey yapın hep yabancılar için yapıyorsunuz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.