Türkiye ve Çin Rusya’ya ait Boeinglere hava sahasını kapattı

Türkiye ve Çin Rusya’ya ait Boeinglere hava sahasını kapattı

Çin ve Türkiye’nin, uluslararası standartlara uymadığı gerekçesiyle, Rusya’ya ait Boeing uçaklara hava sahalarını kapattıkları ileri sürüldü.


RBC gazetesi, Çin'in Rus havayolu şirketlerinin elindeki Boeing uçaklara hava sahasını kapattığını yazdı. Haberde karara gerekçe olarak havayolu şirketlerinin ellerindeki ithal uçakların yurtdışı kayıtlarını sildirdiklerine dair resmi verileri Çinli makamlara sunamamaları gösteriliyor. Rus yetkililer bu uçakların yabancı registrasyon kayıtlarını ülke içine taşıdığını açıklamıştı.

Haberde Türkiye'nin de benzer nedenlerden ötürü Rusya'nın elindeki "çift kayıtlı" uçaklara hava sahasını kullanma izni vermediği ileri sürüldü.

RBC'nın sektör içindeki iki kaynağa dayandırdığı haberin ardından, Global Link Logistics ve Optimalog gibi havayolu taşımacılığı şirketleri temsilcileri de Aviastar-Tu ve IFly gibi kargo şirketlerinin uçuşlarının Çin tarafından durdurulduğunu doğruladı. Aviastar-Tu, ABD'nin yaptırım listesinde yer alıyor.

TürkRus’ta yer alan habere göre, söz konusu uçakların artık uluslararası IATA ve ICAO standartlarına uygunluk göstermediği, bu nedenle uçma izinlerinin bulunmadığı bildiriliyor.

RBC'nın ulaştığı Rosaviatsiya yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.



Bu Haber 28.05.2022 - 08:51:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.