Türkiye Rus uçaklarına yaptırım uygulamaya başladı

Türkiye Rus uçaklarına yaptırım uygulamaya başladı

ABD'nin baskıları sonuç verdi. Türkiye'de Rus yolcu uçaklarına yakıt ve bağlantılı hizmet verilmesi yasaklandı.


Türkiye'nin en büyük turizm pazarlarından Rusya'dan turist akışına darbe vuracak bir gelişme yaşandı.

ABD Maliye Bakanlığının 14 Mart'ta bir yazı gönderdiği ve 16 Mart'tan itibaren Rusya’dan Türkiye'ye gelen Airbus ve Boeing uçaklarına hizmet verilmemesi istendiği öğrenildi.

Türkiye'nin bugün itibariyle isteğe uyduğu ve sabahtan itibaren Rusya'dan gelen söz konusu uçaklara yakıt verilmediği öğrenildi.

Turizm Güncel'in sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre Rus uçakları, yakıt alamadan Türkiye'den havalandıktan sonra Soçi'ye inerek yakıt ikmali yapıyor ve yola öyle devam ediyor.

Öte yandan, Türk bayraklı uçakların Rusya'da yaptırım uygulanan petrol şirketlerinden (Gazprom ve Lukoil) yakıt almasının yasaklandığı ileri sürülüyor.

Konuyla ilgili olarak Airporthaber'de yer alan haberde ise özel, kargo, ticari, charter uçaklar veya herhangi bir yabancı ülkede üretilen ve yüzde 25'den fazla ABD orijinli ham madde içeren uçaklar, eğer Rusya ve Belarus'a gidiyorsa, yakıt ikmali ve bağlantılı hizmetlerin verilmesi yasaklandı.

Söz konusu karar ABD Ticaret Bakanlığı'na bağlı ihracat uygulamalarına ilişkin Endüstri ve Güvenlik Ofisi'nin yazısı uyarınca alındı.



Bu Haber 16.03.2023 - 17:57:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ambargo

    Mehmet gün 24.03.2024 - 06:17

    Amerikanın emrine amade Türk hükümeti ne yapmaya çalışıyor acaba,Fetöyü vermeyen ne f35 i nede parasını iade etmeyen,papazı isteyen vermezsseniz ekonominizi felç ederim diyen,açıkça pkk,pyd,sdg,ypj teröristlerini silahlandırıp üstümüze salan amerikanın hala dediklerini yapan hükümet ne zaman akıllanacak natoda amerikada kendi çıkarları uğruna türkiyeyi kullanıyor .Türkiyenin başına dirayetli duran Lider lazım.

  • Harika haber

    Paco 17.03.2023 - 11:32

    Rus turisti kurtarıcı gözüyle bakan ve dünyanın en kaliteli turisti almanlari küstüren acemi ve siyasi turizimci yöneticiler için evet kötü haber... Ama işi bilen ulkesini seven medeni ve paralı Avrupalı turisti destekleyenler için harika bir haber.

  • otelci 17.03.2023 - 08:32

    Hayırlı işler Tam sezon başlarken Amerika nın yapmış olduğu baskı sonuçu rus uçaklarına hizmet ve akaryakıt verilmemesi TÜRK TURİZMİNİ cezalandırmadır.Amerika Rusya ya mı ambargo uyguluyor yoksa Türkiye ye mi? Bunu çözemedim çözebilen varsa açıklasın lütfen.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.