Türkiye Rus turizmcileri şaşırttı

Türkiye Rus turizmcileri şaşırttı
Rus Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, Türkiye'nin kışının Rus turist için ölü sezon olmaktan çıktığı belirtildi.

Ocak ayında Rusya'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısındaki yüzde 34'lük artış Rus sektör uzmanları tarafından 'şaşırtıcı' olarak yorumlandı.

Sputnik'in aktardığı açıklamaya göre tur operatörlerinin Antalya'da yılbaşı tatili ve Türkiye'deki kayak tesisleri için yaptıkları geniş charter programları, Türkiye'ye turistlerin geldiği başlıca ülkeler sıralamasında Rusya'nın beşinci sırada kalmasını sağladı. Ocak 2019'da Türkiye, 91 bin 720 Rus turist ağırladı.

Bu turistlerin arasından 37 bin 300 kişi, (önceki yıla göre yüzde 75 artışla) tatil için Antalya'yı seçerken, 50 binin üzerinde turistse İstanbul'u tercih etti.

Tatil yapan Rus turist sayısı açısından Türkiye ocak ayında liderliği sadece Tayland'a (230 bin kişi) ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE, yaklaşık 120 bin kişi) kaptırdı.

Türkiye'nin genel turist giriş istatistiklerindeyse Rusya'nın pazar payı yüzde 5.96 oldu. Bu oran, ocak ayı için verilen son 3 yılın en yüksek rakamı olarak gösteriliyor.



Bu Haber 05.03.2019 - 08:57:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.