Türkiye, 'rekor' yılda da Almanya'da 2015 seviyesine ulaşamadı

Türkiye, 'rekor' yılda da Almanya'da 2015 seviyesine ulaşamadı
Turizm sektörünün ham kamu hem de özel ayağının 'rekorlar yılı' olarak adlandırdığı 2019 yılında Türkiye, Almanya'da 2015 seviyesine ulaşamadı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

2019 yılında turizmde rekorlar kırıldığı haberleri manşetleri süslese de Türkiye, en büyük ikinci pazarı Almanya'da 2015 seviyesini yakalayamadı.

Alman Seyahat Birliği'nin (DRV) genel kurulunda konuşan Başkan Norbert Fiebig, Almanya seyahat pazarında bu yıl daha az tur satılmasına karşın genel olarak gelilerde artış kaydedildi.

Gelirlerde yüzde 2 artış yaşandı

31 Ekim'de sona eren 2019 sezonunda sezonunda Almanya'da tur operatörlerinin gelirlerinde yüzde 2 artış kaydedildiğini belirten Norbert Fiebig, bu artışın yüzde 1'lik kısmının yaz sezonu satışlarından elde edildiğini açıkladı.

Bu yılki yüzde 2'lik büyümenin geçen yıl yakalanan yüzde 8'lik büyümenin üstüne geldiğine dikkat çeken Fiebig, 2019 yılında yaşanan zorluklara da dikkat çekti.

Toplam tatil satışı yüzde 3 azaldı

Almanya genelinde tatil satışlarının yüzde 3 gerilediğini ifade eden DRV Başkanı, satış sayısı ile satış geliri arasındaki farkın artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, ''Bunda nedeni ise seyahat acenteleri vasıtasıyla satılan uzak mesafe tatillere ve kruvaziyer turlarına olan talebin artması.'' dedi.

Ekimde son dakika satışlarının yükselme nedeni Thomas Cook

Thomas Cook'un ve Germania'nın iflasına rağmen Alman halkının seyahat etmeye devam ettiğini bildiren Fiebig, ''Thomas Cook'un iflasından etkilenen çok sayıda tatilci, iptal edilen turlarının yerine ekim ayında yeniden rezervasyon yaptı. Bu da Almanya'da güçlü son dakika satışlarını beraberinde getirdi.'' ifadelerini kullandı.

Büyümenin 3 temel dinamiği uzak mesafe ülkeler, kruvaziyer ve Türkiye

Bu yıl Almanya'daki 3 temel büyüme dinamiğinin kruvaziyer satışları, uzak mesafe tatiller ve Türkiye satışları olduğuna dikkat çeken DRV Başkanı Norbert Fiebig, 2019 yılında güçlü bir geri dönüş yaşayan Türkiye'ye dönük satışlarda, yüzde 24 gelir artışı sağlandığını ifade etti. Fiebig, ''Buna rağmen Türkiye Almanya'da, 2015'teki 5.6 milyon rakamını yakalayamadı.'' dedi.

En büyük kaybı Kanarya ve Balear adaları yaşadı

2018'de güçlü bir büyüme kaydeden Yunanistan'ın 2019'da da güçlü bir yıl geçirdiğini, Mısır tatil satışı gelirlerinde tek haneli büyüme kaydedildiğini ve Tunus'un toparlanmaya devam ettiğini açıklayan Fiebig, buna karşın İspanya'ya dönük tatil satışı gelirlerinde tek haneli düşüş yaşandığını, en büyük kaybı ise Kanaya ve Balear adalarının yaşadığını söyledi.

Kış sezonunun popüler noktaları Kanarya Adaları ve Mısır

Kış sezonu satışlarına da değinen Fiebig, şu anda verilerin geçen yılki seviyelerde olduğunu açıkladı. Kanaya Adalarının ardından en çok satılan destinasyonun Mısır olduğuna dikkat çeken Norbert Fiebig, yaz döneminde zayıf bir performans gösteren İspanya adlarının yeniden yükselişe geçtiğini, Türkiye'nin popülaritesinin ise arttığını kaydetti.



Bu Haber 12.12.2019 - 08:35:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.