Türkiye İngiltere'de liderlik koltuğuna oturdu

Türkiye İngiltere'de liderlik koltuğuna oturdu
İngiltere'de Yunanistan talebi gerilerken, Türkiye son iki haftada liderlik koltuğuna oturdu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Pandemi sürecinde İngiltere pazarında istikrarlı bir yolcu akışı sağlayan Yunanistan, Zente Adası'ndan dönen TUI'ye ait uçakta koronavirüs vakalarının bulunduğu ortaya çıktıktan sonra peş peşe İngiltere, Galler ve İskoçya'nın seyahat kısıtlamalarına maruz kaldı. Söz konusu ülkeler, bazı Yunan adalarını ''riskli bölge'' ilan etti.

Yunanistan geriledi, fiyat düştü

Seyahat uyarılarının ardından İngiltere'de Yunanistan paket turlarının fiyatının yüzde 27, Yunanistan'a dönük ilginin ise yüzde 17 düştüğü açıklandı. Bazı Yunan adalarındaki fiyat düşüşünün yüzde 40'ı bulduğu kaydedildi.

TravelSupermarket'in verilerine göre, getirilen seyahat uyarısının ardından Portekiz'e dönük tatil talebi de yüzde 57 geriledi.

Bazı Yunan adaları artış kaydetti

Ancak İngiltere pazarında kazanan bir ülke ve bölgeler var. Örneğin Yunanistan'a dönük genel talep düşse de, Rodos Adası yüzde 80, Korfu Adası yüzde 46 ve Sardunya Adası yüzde 37 artış kaydetti.

Talebin yüzde 30’u Türkiye’ye

İngiltere'de kazanan bir diğer destinasyon ise Türkiye oldu. Verilere göre, Türkiye'ye dönük ilgi hızlı bir artış gösterdi ve son iki haftada  İngiltere'deki toplam tatil talebinin yüzde 30'unun adresi Türkiye oldu.



Bu Haber 24.09.2020 - 11:32:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.