Türkiye İngiltere’de kırmızı listede mi?

Türkiye İngiltere’de kırmızı listede mi?
İngiltere’nin Türkiye’yi seyahat konusunda ‘kırmızı listeye’ aldığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi.


Kırmızı liste iddiası doğru değil

İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye aldığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi. BBC Türkçe’nin haberine göre, Türkiye'den İngiltere'ye yapılacak seyahatlerle ilgili düzenlemelerde yapılmış herhangi bir değişiklik bulunmuyor ve Türkiye'nin "kırmızı listeye" alındığı yönündeki iddialar da doğruluk taşımıyor.

Mevcut düzenlemeler çerçevesinde, Türkiye'den İngiltere'ye seyahat edenlerin pasaport kontrolünde 72 saat önce alınmış negatif PCR test sonucu göstermeleri, varıştan sonraki 10 gün verecekleri adreste ev karantinasında kalmaları ve ikinci ile sekizinci gün test yaptırmaları koşulları devam ediyor.

İngiltere'nin ülke dışından gelenlere uyguladığı bu kurallar, "kırmızı liste" olarak tanımlananlar dışında kalan tüm ülkelerden yapılan seyahatler için geçerli.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin ise 10 gün boyunca masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine, karantina otellerinde kalmaları gerekiyor.

‘’Şu aşamada böyle bir çalışma yok’’

BBC'ye bilgi veren İngiltere hükümet kaynakları, Türkiye ile ilgili mevcut düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını ve "kırmızı listeye" dahil edilmesine dair şu aşamada bir çalışma olmadığını söyledi.

Türkiye'de bazı basın organları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) Pazartesi günü "ülkelere giriş tablosunun" güncel versiyonunu yayımlamasının ardından İngiltere'nin Türkiye'den gelenlere yönelik düzenlemelerini sıkılaştırdığını ve otel karantinası zorunluluğu getirdiğini öne sürmüştü.

SHGM'nin yayımladığı güncel tablonun Birleşik Krallık bölümünde şu ifadeler yer alıyor:

"11 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde yapılmış negatif COVID-19 antijen, LAMP, nükleik asit veya PCR test sonucu ibrazı gerekmektedir. 10 günlük karantina uygulanmaktadır. 2. ve 8. günlerde masrafları kişi tarafından karşılanmak üzere Covid-19 testi yapılmaktadır. Ülkeye girişten önce doldurulacak bir form aracılığı ile karantina oteli ve yapılacak 2 Covid testi için rezervasyon numara bilgileri talep edilmektedir."

İngiltere, son dönemde getirdiği yeni seyahat düzenlemeleri kapsamında, Covid-19 vakalarının yoğun şekilde görüldüğü bazı ülkelerden seyahat edenlere 10 gün devletin onayladığı bir otelde karantinada kalmasını zorunlu tutuyor.

Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafını da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.



Bu Haber 07.04.2021 - 17:20:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.