Türkiye ile Romanya arasında yeni hatlar açılacak

Türkiye ile Romanya arasında yeni hatlar açılacak

Romanya ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek haftalık düzenli uçuş sayısının 2023 yılında önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.


Romen hava yolu şirketleri, Romanya ile Türkiye arasında ek düzenli rotalar için izin başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Romanya basınına yansıyan haberlere göre, Romen şirketler Bükreş-İstanbul güzergahında haftada 15 ek (tarifeli) sefer gerçekleştirmek için sivil havacılık otoritesine başvuru yapabilecek.

Halihazırda Bükreş-İstanbul hattında Türk Hava Yolları haftada 21, TAROM 11, Pegasus ise 5 sefer gerçekleştiriyor.

AirportHaber’de yer alan habere göre; Cluj Napoca – İstanbul ve Iasi – İstanbul güzergahlarında da haftada toplam 21 uçuş gerçekleştirilebilecek.

Şu anda, Iasi-İstanbul hattında herhangi bir havayolu şirketi sefer düzenlemezken Cluj Napoca-İstanbul arasında sadece Türk Hava Yolları haftada 4 sefer düzenliyor. Ayrıca Star Alliance üyesi THY ile Skyteam üyesi TAROM arasında kod paylaşım anlaşması da bulunuyor.

Ayrıca Romen hava yolu şirketleri 2023 yılında Bükreş, Cluj Napoca ve Iasi ile İzmir arasında da haftada karşılıklı toplam 14 sefer düzenleyebilecek. Söz konusu üç rotada şu an hiçbir şirket tarifeli uçuş yapmıyor.

Bahsi geçen hatlarda uçuş düzenleyebilecek şirketlerin Animawings, AirConnect ve HiSky olabileceği belirtildi.

Romanya pazarı 2019'u geride bıraktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 2022’nin ilk dokuz ayında Romanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 2019'un aynı dönemine göre yüzde 11,36 oranında artarak 725 bin oldu. 2019 yılının ocak-ekim arasında Romanya'dan Türkiye'ye 651 bin ziyaretçi gelmişti. 



Bu Haber 02.11.2022 - 13:12:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.