Turizm Güncel
DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.600,04+13.5581+%0.21DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.600,04+13.5581+%0.21
|58 okunma

Türkiye ile ABD arasında turizm hareketliliği artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack ile bir görüşme yaparken; görüşme sonrası iki ülke arasındaki turizm hareketliliğinin artacağını söyledi.

Türkiye ile ABD arasında turizm hareketliliği artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ABD Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ı kabul etti. Ersoy kabulün ardından NSosyal hesabında yaptığı paylaşımda Türkiye ile ABD arasında karşılıklı turizm hareketliliğinin artacağını söyledi. Ersoy paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Görüşmemizde, Tür­kiye ile Amerika Birle­şik Devletleri arasında­ki köklü ilişkiler çerçe­vesinde kültür ve turizm alanlarındaki işbirliği­mizi kapsamlı şekilde ele aldık. Karşılıklı turizm hareketliliğinin gelişti­rilmesi, kültürel mirasın korunması ve kültür var­lığı kaçakçılığıyla müca­delede yürütülen ortak çalışmalar üzerine değer­lendirmelerde bulunduk. Ülkelerimiz arasındaki diyaloğu ve kültürel bağ­ları daha da güçlendire­cek işbirlikleri üzerinde durduk. Nazik ziyaretleri ve verimli görüş alışveri­şi için Sayın Barrack'a te­şekkür ediyorum.”

ORTAK GİRİŞİMLERİN İLERLETİLMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ
ABD Büyükelçisi Barrack da görüşme sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Barrack, “Kültür ve Turizm Baka­nı Sayın Mehmet Nuri Er­soy ile bir araya gelmekten onur duydum. Görüşme­mizde, Türkiye'nin eşsiz tarihi, kültürü, çeşitliliği, misafirperverliği ve coğ­rafyasının turizm açısın­dan vazgeçilmez değerler olarak en iyi şekilde değer­lendirilmesinin önemini ele aldık. Bakan Ersoy'un, Türkiye'nin uluslarara­sı alanda son derece reka­betçi olan bu sektördeki konumunu koruma ve da­ha da güçlendirme yönün­deki kararlı liderliği ger­çekten takdire şayandır. ABD ile Türkiye arasın­daki diplomatik ilişkile­rin 100. yılına yaklaşırken, Türkiye'nin tarihi mirası­nın korunması ve ABD ile Türkiye'nin ortak girişim­lerinin ilerletilmesi konu­sundaki işbirliğimiz, başa­rılı uluslararası işbirliğine örnek teşkil etmektedir.” dedi.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.