‘Türkiye hızlı şeritte, rezervasyonlarda 3 haneli büyüme var’

‘Türkiye hızlı şeritte, rezervasyonlarda 3 haneli büyüme var’
Almanya’nın Stuttgard kentinde düzenlenen CTM Turizm Fuarında açıklanan rezervasyon trendlerine ilişkin raporlar Türkiye’ye büyük bir ilginin olduğunu ortaya koydu. Reiseanalyse araştırmasında ‘’Türkiye en çok rezervasyon alan üçüncü ülke’’ denirken, TUI, ‘’Türkiye hızlı şeritte rezervasyonlarda 3 haneli artış var’’ dedi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarının bu yıl da istikrarlı bir şekilde büyüyeceği ve Almanya'dan güçlü bir Türkiye tatili talebinin olacağı belirtiliyor.

ALMANYA SEYAHAT PAZARI 2019’DA DA BÜYÜYCEK

Almanya'da 7 bin 500 kişiyle yapılan ve CMT Stuttgard Fuarı'nda açıklanan rapora göre, istikrarlı ekonomi ve yüksek tatil talebinden dolayı Almanya outbound seyahat pazarının 2019 yılında da büyümeye devam edeceği kaydedildi.

HEM ZAMANLARI HEM DE PARALARI VAR

Almanların bu yıl tatile çıkmak için hem zamanlarının (yüzde 63) hem de paralarının (yüzde 60) geçen yılkinden birer puan yüksek olduğu belirtilen raporda, ancak 2019 tatil masraflarını yakın takibe aldıkları ifade edildi. Geçtiğimiz yıl yüzde 30 olan 'tatilde daha fazla harcayacağım' diyenlerin sayısının bu yıl yüzde 29'a gerilediği kaydedilen araştırmada, geçtiğimiz yıl yüzde 14 olan 'tatil masraflarımı kısacağım' diyenlerin sayısının ise bu yıl yüzde 13 olarak ortaya çıktığı belirtildi.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Reiseanalyse'ın yaptığı araştırmaya göre, Almanya'da en çok tercih destinasyonlarda ise çok küçük oynamalar yaşandı. Almanya içi tatiller yüzde 30'la her zamanki gibi ilk sırada yer alırken, onu İspanya, İtalya, Türkiye ve Avusturya takip etti.Almanya pazarında aynı zamanda, Yunanistan, Hırvatistan, Mısır ve Kuzey Afrika'ya da güçlü bir talep oluşması bekleniyor.

2018 yılında yüzde 2 artışla 71 milyon tatil yapan Almanların yaptıkları seyahat harcamaları ise yüzde 3 artarak 75 milyar euroya ulaştı. 2-4 günlük kısa seyahatlerin sayısı ise yüzde 1 artışla 92 milyon olarak gerçekleşti.

‘’TÜRKİYE REZERVASYONLARI ÇOK GÜÇLÜ BÜYÜYOR’’

Öte taraftan, Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, CMT Stuttgard Fuarında mevcut rezervasyon trendlerini açıkladı. ''Türkiye rezervasyonlarında çok güçlü büyüme olduğunu belirten şirket, Mısır ve bazı küçük destinasyonların güçlü talep aldığını, ABD ve Karayiplere de ilginin yüksek olduğunu kaydetti. TUI Almanya Müdürü Stefan Baumert, ''Almanlar 2019'da yeniden seyahat moduna girdi. 2019'un sezonunun iyi geçeceğine dair şimdiden sinyaller var.'' açıklamasında bulundu.

‘’TÜRKİYE HIZLI ŞERİTTE B’LERDE 3 HANELİ ARTŞI VAR’’

''Türkiye şu anda hızlı şeritte'' diyen TUI, Türkiye rezervasyonlarında 3 haneli artış olduğuna ve bunun da Türkiye'yi en popüler üçüncü destinasyon yaptığına dikkat çekti. Türkiye'nin ardından en yüksek büyümenin Mısır destinasyonunda kaydedildiğine işaret eden TUI, Kıbrıs, Cape Verde, Hırvatistan ve Almanya içinin yüksek talep gördüğünü, İspanya ve Yunanistan'ın ise Almanlar için en popüler destinasyonlar omaya devam ettiğini kaydetti.



Bu Haber 16.01.2019 - 16:12:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.