Türkiye GISAID’e bu sefer de eski verileri mi yükledi?

Türkiye GISAID’e bu sefer de eski verileri mi yükledi?
Aylardır İngiltere’nin kırmızı listesinde olan Türkiye’nin GISAID’e veri yüklemeye başladığı, ancak bu sefer de yüklenen verilerin eski olduğu ileri sürüldü.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye’nin neden aylardır İngiltere’nin kırmızı listesinde olduğuna ilişkin bir haber hazırladı. Haberde, dikkat çeken bir iddia yer aldı.

Verileri paylaştığı halde Türkiye'nin neden hala kırmızı listede kaldığını İngiltere Ulaştırma Bakanlığı'na sorduğunu belirten BBC, “Bir bakanlık sözcüsü sorumuza yazılı olarak yanıt verdi.

Açıklamaya göre İngiltere hükümeti, Türkiye'de kaygı verici varyantlardan kaynaklanan risklerin hala yüksek olduğu görüşünde. Açıklamada, Türkiye'nin GISAID sitemine verileri yüklediği ama bu verilerin çoğunun eski olduğu yazıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada verilerin güncel olduğunu vurguladı. Koca "Veriler güncel. Biz 50 küsur bin veri girdik ve her gün de girmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla verinin analizini yapamayan, beceremeyen ülkelere açıyor İngiltere, Türkiye'ye açmıyor. Takdirlerinize bırakıyorum." dedi.



Bu Haber 08.09.2021 - 09:07:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Emrah 09.09.2021 - 06:47

    Kesinlikle siyasi. İngilterenin londrası başkent.. sokakları kokuşmuş.. leş gibi.. heryerde alelade uyuşturucu satılıyor. Eğitim sistemi çökmüş. Kültür yok. Cezalarla insanlar hizaya getirilmiş. Sokakları çöpten geçilmiyor. Yanlış iğneden ölen bebeklerin haddi hesabı yok. Sağlık sistemi çökmüş. Kolonya zaten bilmezler.. güyya zengin ülke hiçbiryerde dezenfektan yok. İngiltere koca bir balon. En kötü avrupa ili londradan iyidir. İstanbul hepsini toplasan 50 lere çarpsan daha iyidir. Ki istanbulu sevmeyen biri olarak yazıyorum... Londra paketi mükemmel içinin yarısı boş ve 5 para etmez pişmaniye kutusundan farksız.

  • Aziz 09.09.2021 - 02:05

    Ingiltere ve diger bir cok ülke zaten Türkiyeye karşı algı ve oyun içindiler ancak sizde kabul edin sayın bakanım bu pandemi sürecini pek iyi yönetemediniz özellikle yeni varyantların hepsinin Türkiyeye girmesine engel olamadiniz diger bir cok avrupa ülkeleri yeni varyantların görülduğü ülkelere kapilarini olabildigince hızlı kapatırken siz iş işten geçtikten sonra kapıları kapama kararı aldınız ve malesefki durumumuz ortada olan vatandaşa oluyor

  • Mahir Çalım 08.09.2021 - 07:26

    Olay alanen ve tamamen siyasi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.