Türkiye Festivali tepkisi: Belediye başkanları havalimanından döndü

Türkiye Festivali tepkisi: Belediye başkanları havalimanından döndü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Moskova'da düzenlenen Türkiye Festivali'ne katılmak isteyen Antalya’daki ilçe belediye başkanlarının yurt dışına çıkış izni alamadıkları için havalimanından geri dönmek zorunda kaldığını belirtti. Konuyu TBMM'ye taşıyan Budak, “Antalya’daki belediye başkanlarına sponsor oldukları Moskova’daki Türkiye Festivali’ne katılmaları için yurt dışına çıkış izni verilmemesinin nedeni nedir? Haklarında bir soruşturma bulunmayan belediye başkanlarına olağan şüpheli muamelesi yapılmasına son verilecek midir? Belediye başkanlarının havalimanlarından döndürülmesi, halkın seçilmiş temsilcilerine saygısızlık değil midir?” diye sordu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Valiliği’nin 16-18 Haziran günlerinde Moskova’da düzenlenen “Türkiye Festivali” için ilçe belediye başkanlarından sponsorluk talebinde bulunduğuna dikkat çekti. Antalya Valisi’nin “Siz destek olun, yurt dışı çıkış izinleri alınacak” taahhüdünde bulunmasının ardından, belediyelerin fuar için stand kiralama ve diğer tanıtım işlerini tamamladığını bildiren Budak, “Ancak, tüm hazırlıkları yapan ve Moskova seyahati için havaalanına giden belediye başkanları, yurt dışı izninin verilmemesi üzerine geri dönmek zorunda kalmıştır. Aynı etkinlik için izin verilen belediye personeli Moskova’ya giderken, belediye başkanlarının havaalanında kalmaları, halkın seçilmiş temsilcilerine yapılmış ağır bir saygısızlıktır. Türkiye’nin tanıtımı için büyük özveri gösteren CHP’li, AKP’li, MHP’li  belediye başkanlarına gösterilen bu tutum, saygısızlık bir yana Türk turizmine vurulmuş bir darbedir” diye konuştu.

BELEDİYELER NE KADAR HARCADI?

Antalya’daki ilçe belediyelerinin Moskova’daki Türkiye Festivali için stand kiralama ve diğer etkinlikler kapsamında ne kadar bütçe ayırdığı ve harcadığı konusunda bilgi isteyen Budak, “Antalya Valiliği söz konusu etkinlik için hangi belediye başkanlarına davet yapmıştır? Hangi belediyeler stand kiralamış ve tanıtım etkinliği için harcama gerçekleştirmiştir? Söz konusu belediye başkanlarının hiçbirisine mi izin verilmemiştir? Belediye başkanlarına izin verilmeyen ekinliklere kaç belediye personeli katılım sağlamıştır?” sorularına yanıt istedi.

'VALİ’NİN SÖZÜ HAVALİMANINA KADAR'

Türkiye Festivali için Antalya Valisi'nin belediye başkanlarına ‘Siz stand kiralayın, yurt dışı izinleri alınacak” yönünde taahhütte bulunduğu iddialarına dikkat çeken Budak, “Sayın Vali, böyle bir söz vermiş midir? Sayın Vali’nin verdiği söz neden yerine getirilmemiştir? Vali’nin sözüne güvenip yola çıkan belediye başkanlarının havalimanından dönmek zorunda bırakılması, halkın seçilmiş temsilcilerine bir saygısızlık değil midir? Bu konuda bir soruşturma açılmasını sağlayacak mısınız?” diye sordu.

'BELEDİYE BAŞKANLARI OLAĞAN ŞÜPHELİ Mİ?'

Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışının izne bağlanmasının ardından kaç belediye başkanına izin verildiği konusunda da bilgi isteyen Budak, “Bugüne kadar kaç belediye başkanı izin talebinde bulunmuş, bunların kaçına izin verilmiştir? İzin talebinde bulunan ve izin verilen belediye başkanlarının seçildiklere partilere göre dağılımı nasıldır? Aynı dönemde kaç belediye belediye personeli için izin istenmiş ve izin verilmiştir? Haklarında hiçbir adli soruşturma bulunmayan, bir suçlama yöneltilmeyen belediye başkanlarının yurt dışına çıkış izni verilmemesinin gerekçesi nedir? Belediye başkanları olağan şüpheli mi görülmektedir? Belediye başkanlarının pasaportları iptal edilmiş midir? Bu uygulamaya son verilecek midir? Zor günler yaşayan turizm sektörüne, belediyelerin katkısının engellenmesiyle yeni darbeler vurulmasının önüne geçilecek midir?” sorularına yanıt istedi.



Bu Haber 17.06.2017 - 12:47:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ertuğrul Sarısu 18.06.2017 - 04:36

    Yazıklar olsun. Ülkenin turizmine, Ekmek yiyenlerine, çalışanlarına 30yıllık kat be kat geliştirilmiş turizmine kurşun sıkılmaktadır. Bıçak kemüğe dayanmıştır. Eğer varsa allahları islah etsin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.