Türkiye en ucuz turizm ülkeleri arasında

Türkiye en ucuz turizm ülkeleri arasında

Türkiye 2021 yılında, en ucuz seyahat destinasyonları arasında yer aldı.


Euronews’in haberine göre Türkiye, özellikle son bir yıl içerisinde yabancı dergi ve sitelerde dünyada ziyaret edilebilecek en hesaplı ülkeler listelerinde yer almaya ve ön sıralara yükselmeye başladı.

'Freebirds' isimli derginin açıkladığı '2022'de gezip görebilecek en ucuz 10 ülke' arasında Avrupa içi ve çevresinde gezilebilecek en ucuz 3 ülkeden biri Türkiye oldu. 2022 yılı için de tahminde bulunan dergi, Türkiye’nin önümüzdeki sene de en ucuz destinasyonlar arasında yer alabileceğini yazdı.

Günlük maliyet 30 - 50 dolar

'Indie Traveller' sitesi de 2021 yıllı için 'Seyahat için İnanılmaz Ucuz 21 Ülke' listesinde günlük 30-50 dolarlık bütçe ile Türkiye'ye yer verdi. Bu listede Türkiye'den daha ucuz olan ülkeler Gürcistan, Vietnam, Laos, Nepal, Ermenistan, Bolivya, Kamboçya ve Ukrayna olurken Türkiye ile aynı veya daha pahalı olarak aktarılan ülkeler ise Meksika, Kolombiya, Romanya, Brezilya, Tayland, Cape Verde, Baltık ülkeleri, Endonezya, Filipinler, Küba, Fas ve Guatemala.

Geceliği 44 sterlin

2021 için Türkiye'yi en ucuz turizm ülkelerinden biri olarak listeleyen bir başka mecra da skyscanner.net oldu. 'Pandemi sonrası dar bütçeli seyahat için en ucuz 9 rüya destinasyonu' rehberinde yer alan Türkiye için geceliği 44 sterlinden iyi bir otelde kalınabileceği aktarıldı.

Rehberde yer alan diğer 8 ülke ve benzer standartta gecelik otel fiyatları şunlar: Nikaragua (61 sterlin), Laos (12 sterlin), Belarus (29 sterlin), Kamboçya (11 sterlin), Nepal (5 sterlin), Vietnam (18 sterlin), Bolivya (29 sterlin) ve Honduras (21 sterlin).



Bu Haber 23.11.2021 - 09:13:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • çok haklılar 23.11.2021 - 09:49

    çok haklılar, orada işsiz ve işsizlik parasıyla geçinenlerin krallar gibi yaşadığı bir ülke olduk! sırt çantası ile gelip dolmuş otobus ıle gezen turıstler! araç kiralama hizmeti almakzlar, transfer aracı kullanmazlar, taksiye binmezler. kaliteli otellerde kalmazlar cunku pahalı ;) a101 bım gıbı dusuk gelırlılerın alısverıs yaptıgı yerlerden yerler ıcerler. kafeye oturup bı caya 5 tl vermezler!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.