Türkiye Çin’den yapılan tüm uçuşları durdurdu

Türkiye Çin’den yapılan tüm uçuşları durdurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin'den Türkiye'ye dönük tüm uçuşların durdurulduğunu açıkladı.


Türkiye, Çin'den yapılan uçuşları çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar yasakladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle uçuşların devam edip etmeyeceği konusunu tekrar değerlendirerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz” dedi.

Japonya, Tayvan, Tayland, Singapur, Güney Kore, Malezya uçuşlarına termal kamera

Bilim Kurulu ile 7'nci toplantıyı yaptıklarını belirten Fahrettin Koca, şu anda Türkiye'de koronavirüs olmadığını söyledi. Ülkeye koronavirüs girmemesi için bilim kurulunun önerilerini hayata geçirdiklerini kaydeden Koca, ''Bilim kurulu bu dönemde özellikle Uzak Doğu Asya’dan gelen ülkeler olarak, daha çok Japonya, Tayvan, Tayland, Singapur, Güney Kore ve Malezya’dan gelen uçuşlara termal kamera uygulamasının doğru olacağını ve yarından itibaren bizim de bakanlık olarak bu uygulamaya geçeceğimizi söylemek istiyorum.'' diye konuştu .

Çin uçuşları ay sonuna kadar durduruldu

Koca açıklamasının devamında, ''Bu çerçevede biz de belli bir gün vererek Çarşamba gününden itibaren ay sonuna kadar Çin’den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık. Ay sonu itibariyle devam edip etmeyeceği konusunu tekrar değerlendirerek aldığımız kararı kamuoyuyla da paylaşmış oluruz.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.02.2020 - 17:19:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Usluer 04.02.2020 - 03:24

    02 Şubat tarihinde THY Bangkok uçuşu ile Türkiye'ye döndüm. Avrupa ve uzak doğuda iç hatlar dahil termal kamera veya dijital ateş ölçer ile herkes taranır iken, Istanbul Havalimanında bu iş ıçın ayrılan yerde bırakın ölçmeyi bir kişi bile yoktu. Ama biz Türküz bize bir sey olmaz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.