Türkiye Çin’de en hızlı büyüyen 3 destinasyondan biri 

Türkiye Çin’de en hızlı büyüyen 3 destinasyondan biri 
Çin’in Şanghay kentinden düzenlenen ITB Şanghay Fuarına katılan Türk turizmciler pazarın gelişimine ilişkin umut veren bilgiler paylaştı.

Turizm Güncel 

Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) koordinasyonunda katıldığı Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay şehrinde düzenlenen ITB Shanghai Turizm Fuarı 27 Mayıs itibariyle kapılarını açtı. 

Fuara kartılan Türk turizmciler, Çin turizm pazarında Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 3 pazar arasında olduğuna dikkat çekiyor.

Akay Turizm’i temsilen fuara katılan Faruk Okudur ve Alp Sargın yaptıkları görüşmelerde Türkiye’ye dönük ilginin yoğun olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti. 

Alp Sargın, çok uzun süre beklemeye gerek kalmadan, 2024 sezonunda Çinli turistleri Antalya ağırlıklı olarak ağırlamaya başlayacaklarını belirtti. Akay Travel olarak Çin pazarının dinamizmine ve farklılığına uyum sağlamak için son 6 ayda yaptıkları hazırlığın meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydeden Sargın “Klasik DMC’liğin lokal destinasyon gücünün, kendi pazarlarının lideri olan milli operatörler için ne kadar doğru kaynak olduğu Çin pazarında da bir daha doğrulanıyor.” dedi.

Faruk Okudur ise “Çinli partnerlerimiz, Türkiye’nin Çin’de en hızlı büyüyen ilk 3 destinasyondan biri olduğunu ifade etti. Büyümenin hızla devam etmesini bekleyen Çinli turizmciler, bu büyümedeki en önemli etkenlerin e-vize kolaylığı ve yeni direkt uçuşlar olduğunu ifade etti.” değerlendirmesini yaptı. 

Okudur ve Sargın, pazarın gelişiminde Türkiye’nin Şanghay Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve TGA’nın destekleri de göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.


Bu Haber 27.05.2024 - 13:49:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.